Омлет складений
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Складений навпіл і запечений з двох боків омлет, всередині, залишається все таким же пухким і ніжним, як і в класичному рецепті Омлету.
Але невеличка зміна в приготуванні страви додає нових смакових відтінків, і страва грає інакше, викликаючи, знову ж таки, неймовірні емоції повної насолоди від покладеного до рота шматочка омлету... |
А приготування цього виду омлету відрізняється від класики лише тим, що він згортається навпіл і запікається з обох боків, але всередині, залишається все та ж пухка і ніжна яєчна плоть.
А ще, цей омлет можна начиняти! Начиняти будь-чим: чи то зеленню, чи то грибами, чи то шинкою, сиром..., тобто, якщо присутнє відчуття міри, то можна експериментувати з начинкою нескінченно, щоразу викликаючи нові емоції, щоразу дивуючи своїх близьких, друзів, гостей неймовірно смачною стравою... Детальніше про омлет можна прочитати в статтях Омлет та Омлет з грибами дощовиками і порхавками. |
|
Час підготовки:
|
2 хвилини
|
Розділ:
|
Страви з яєць
|
Час приготування:
|
5 хвилин
|
Країна:
|
Франція
|
Необхідний посуд:
|
Сковорода з внутрішнім Ø не більше 18 см
|
К-сть порцій:
|
2 порції
|
■ Інгредієнти для приготування складеного омлету
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Яйце вагою ≥ 65 г
|
4
|
шт
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Масло
|
50
|
г
|
Перець чорний мелений / Суміш пряних трав мелених
|
-
|
за смаком
|
■ Порядок приготування омлету
|
|
|
|
|
|
●
|
Перед тим, як почати готувати омлет, необхідно дістати яйця з холодильника і залишити їх на деякий час для прогрівання до кімнатної температури.
|
●
|
Безпосередньо перед тим, як почати збивати яйця, необхідно прогріти і змастити шматочком масла тарілки, на які викладатиметься омлет. Це можна зробити, поставивши тарілку на теплу електричну конфорку або в розігріту до 40-50 °C духовку, або на каструлю з киплячою водою. Прогріта тарілка убезпечить омлет від швидкого осідання, шматочки масла довершать смаковий букет страви.
|
1
|
Розбити яйця в полумисок, уникаючи попадання туди шкаралупи.
|
2
|
Покласти в яйця сіль та інтенсивним, але не дуже швидким рухом збити яйця тильною стороною виделки до утворення пінки, ретельно перемішуючи білки і жовтки.
|
3
|
Сковороду гарно розігріти на середньому вогні.
|
4
|
Покласти на сковороду 40 г масла. Коли масло почне пінитись білою піною і забарвлюватись в коричневий колір, збільшити вогонь і одним рухом вилити на сковороду збиті яйця.
|
5
|
Відразу ж, почати інтенсивно перемішувати яйця тильною стороною виделки, вимальовуючи послідовно вісімки (8), кола, інші фігури, щоб отримати однорідну, м’яку та спінену яєчну масу. Стишити вогонь до середнього.
|
6
|
Коли яйця трохи загуснуть, підправити виделкою зовнішні краї омлету до середини, рівномірно розрівняти його поверхню, викласти по всій площині шматочки масла і притрусити меленим чорним перцем або іншими спеціями.
|
7
|
Лопаткою або шпателем піддіти половину омлету і обережно, але впевненим рухом, згорнути його навпіл, утворивши півмісяць, схожий на вареник або чебурек.
|
8
|
Дати омлету декілька секунд підрум’янитись і обережно, але впевненим рухом, перевернути згорнений омлет на інший бік.
|
9
|
Підрум’янити омлет протягом декількох секунд з іншого боку.
|
10
|
Перекласти омлет на прогріту і змащену маслом тарілку.
|
11
|
Страва готова! Найкраще, смакує відразу з вогню.
|
N.B.
●
|
Важливо, щоб сковорідка була гарно пропеченою, але не перепаленою, щоб при виливанні збитих яєць вони спінювались, утворюючи пухку масу. При цьому, потрібно відразу ж почати перемішувати яйця, слідкуючи за інтенсивністю вогню, щоб не перепалити страву.
|
●
|
Також, на власний смак, омлет можна готувати «живішим» або ж «міцнішим», в залежності від часу запікання. Але важливо не пересмажувати омлет, тому що він тоді втрачає свою ніжність і пухкість. Зазвичай, краї омлету виходять засмаженішими, а середина – живішою.
|
●
|
Практика вам підкаже необхідну для вашої сковорідки кількість яєць, яку потрібно, щоб омлет не був затонким або затовстим і не тріскався при згортанні. Збивати яйця краще виделкою, при цьому виходить найпухкіша структура.
|
●
|
Якщо яйця пристають до дна і боків сковорідки, то сковорідку необхідно попередньо гарно пропекти з шматочком смальцю. Після цього, її можна помити теплою водою, але без хімії і витерти вологу абсорбуючою серветкою.
|
●
|
Омлет можна готувати на маслі, смальці, олії, але найніжнішою страва виходить на маслі.
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар