понеділок, 16 грудня 2019 р.

Folded Egg Omelet

Омлет складений
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Складений навпіл і запечений з двох боків омлет, всередині, залишається все таким же пухким і ніжним, як і в класичному рецепті Омлету.

Але невеличка зміна в приготуванні страви додає нових смакових відтінків, і страва грає інакше, викликаючи, знову ж таки, неймовірні емоції повної насолоди від покладеного до рота шматочка омлету...

А приготування цього виду омлету відрізняється від класики лише тим, що він згортається навпіл і запікається з обох боків, але всередині, залишається все та ж пухка і ніжна яєчна плоть.

А ще, цей омлет можна начиняти! Начиняти будь-чим: чи то зеленню, чи то грибами, чи то шинкою, сиром..., тобто, якщо присутнє відчуття міри, то можна експериментувати з начинкою нескінченно, щоразу викликаючи нові емоції, щоразу дивуючи своїх близьких, друзів, гостей неймовірно смачною стравою...

Детальніше про омлет можна прочитати в статтях Омлет та Омлет з грибами дощовиками і порхавками.


Час підготовки:
2 хвилини
Розділ:
Страви з яєць
Час приготування:
5 хвилин
Країна:
Франція
Необхідний посуд:
Сковорода з внутрішнім Ø не більше 18 см
К-сть порцій:
2 порції

■ Інгредієнти для приготування складеного омлету 


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Яйце вагою ≥ 65 г
4
шт
Сіль
-
за смаком
Масло
50
г
Перець чорний мелений / Суміш пряних трав мелених
-
за смаком

■ Порядок приготування омлету


Перед тим, як почати готувати омлет, необхідно дістати яйця з холодильника і залишити їх на деякий час для прогрівання до кімнатної температури.
Безпосередньо перед тим, як почати збивати яйця, необхідно прогріти і змастити шматочком масла тарілки, на які викладатиметься омлет. Це можна зробити, поставивши тарілку на теплу електричну конфорку або в розігріту до 40-50 °C духовку, або на каструлю з киплячою водою. Прогріта тарілка убезпечить омлет від швидкого осідання, шматочки масла довершать смаковий букет страви.
1
Розбити яйця в полумисок, уникаючи попадання туди шкаралупи.
2
Покласти в яйця сіль та інтенсивним, але не дуже швидким рухом збити яйця тильною стороною виделки до утворення пінки, ретельно перемішуючи білки і жовтки.
3
Сковороду гарно розігріти на середньому вогні.
4
Покласти на сковороду 40 г масла. Коли масло почне пінитись білою піною і забарвлюватись в коричневий колір, збільшити вогонь і одним рухом вилити на сковороду збиті яйця.
5
Відразу ж, почати інтенсивно перемішувати яйця тильною стороною виделки, вимальовуючи послідовно вісімки (8), кола, інші фігури, щоб отримати однорідну, м’яку та спінену яєчну масу. Стишити вогонь до середнього.
6
Коли яйця трохи загуснуть, підправити виделкою зовнішні краї омлету до середини, рівномірно розрівняти його поверхню, викласти по всій площині шматочки масла і притрусити меленим чорним перцем або іншими спеціями.
7
Лопаткою або шпателем піддіти половину омлету і обережно, але впевненим рухом, згорнути його навпіл, утворивши півмісяць, схожий на вареник або чебурек.
8
Дати омлету декілька секунд підрум’янитись і обережно, але впевненим рухом, перевернути згорнений омлет на інший бік.
9
Підрум’янити омлет протягом декількох секунд з іншого боку.
10
Перекласти омлет на прогріту і змащену маслом тарілку.
11
Страва готова! Найкраще, смакує відразу з вогню.




N.B.
Важливо, щоб сковорідка була гарно пропеченою, але не перепаленою, щоб при виливанні збитих яєць вони спінювались, утворюючи пухку масу. При цьому, потрібно відразу ж почати перемішувати яйця, слідкуючи за інтенсивністю вогню, щоб не перепалити страву.
Також, на власний смак, омлет можна готувати «живішим» або ж «міцнішим», в залежності від часу запікання. Але важливо не пересмажувати омлет, тому що він тоді втрачає свою ніжність і пухкість. Зазвичай, краї омлету виходять засмаженішими, а середина – живішою.
Практика вам підкаже необхідну для вашої сковорідки кількість яєць, яку потрібно, щоб омлет не був затонким або затовстим і не тріскався при згортанні. Збивати яйця краще виделкою, при цьому виходить найпухкіша структура.
Якщо яйця пристають до дна і боків сковорідки, то сковорідку необхідно попередньо гарно пропекти з шматочком смальцю. Після цього, її можна помити теплою водою, але без хімії і витерти вологу абсорбуючою серветкою.
Омлет можна готувати на маслі, смальці, олії, але найніжнішою страва виходить на маслі.



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар