пʼятницю, 29 вересня 2017 р.

Minced Meat Cutlets Stuffed with cheese and greens

Січеники з м’ясного і грибного фаршу начинені сиром і зеленню
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Січеники – це один з кулінарних шедеврів української кухні.

А добавивши до м’ясного фаршу подрібнені гриби, ми отримуємо надзвичайно легкий і пухкий кулінарний виріб, який довершує ться начинкою з сиру та зелені!..

Свинина з салом і яловичина є звичними для січеників інгредієнтами, а от гриби роблять січеники легкими і пухкими. Але про все по-порядку, тому що є ще декілька секретів.

Перш за все, це – фарш. Хибна думка, що для фаршу згодиться будь-яке м’ясо, все одно перекручувати. В такому випадку краще сходити пообідати до фаст-фуду. Для фаршу бажано взяти м’ясо з задньої частини туші, окосту. Якщо ви хочете отримати дійсно смачний і витончений продукт, то, звичайно ж, необхідно взяти саме свіжину, тобто, м’ясо з магазину не підходить по своїй суті. Вирішивши проблему з м’ясом, візьміть гарний гострий ніж для м’яса (тобто великий, гострий кухонний ніж), який надзвичайно спростить вам процес отримання фаршу.

Перед тим, як приступити до підготовки м’яса на фарш, обов’язково охолодіть його протягом декількох годин у відсіку холодильника для зберігання свіжого м’яса.

Потім, необхідно вирізати всі плівки, сухожилля, кісточки. При розробці м’яса, намагайтесь якомога менше пошкоджувати плоть, щоб зберегти максимум соку, але не бійтесь зрізати всі плівки, навіть якщо захоплюватимете частину м’яса. Ви зможете використати всі ці обрізки для бульйону або тушкування, тощо, а натомість, отримаєте ніжну і соковиту м’якоть для фаршу.

Потім, розріжте м’ясо на смужки товщиною 2-3 см і поріжте на кубики. Нарізане м’ясо покладіть в один шар на деко або інший зручний для вас посуд і поставте заморожуватись в морозилку. Власне, можете відкласти приготування фаршу і січеників на наступний день.

Заморожені м’ясні кубики можете дістати з морозилки і легко перекрутити їх на фарш. При цьому, вам не доведеться раз по разу звільняти ножа вашої м’ясорубки від накрученої на нього плівки, і приготування фаршу перетвориться на просту кулінарну дію.

Час підготовки:
30 хвилин
Розділ:
Страви з м’яса
Час смаження:
20-25 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
55 січеників по 120-150 г

■ Інгредієнти для приготування начинених січеників



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для фаршу:
-
-
Свинина
1
кг
Сало
0,5
кг
Яловичина
1
кг
Гриби болетові: білі, боровики, підберезники, маслюки...
1
кг
Цибуля
1
кг
Картопля середнього розміру
4
шт
Яйця
5
шт
Хліб пшеничний білий / Батон черствий
250
г
Молоко
1
склянка
Інгредієнт
-
за потреби
Перець чорний мелений
-
до смаку
Кмин
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Для начинки:
-
-
Сир твердий
200
г
Зелень: кріп, петрушка, кіндза, селера, базилік...
1
букет
Чорнослив без кісточок (за бажанням)
10-12
шт
Борошно для обвалювання
-
за потребою
Смалець / Олія для смаження
-
за потребою

■ Порядок приготування начинених січеників

■ Приготування фаршу і начинки:


Як приготувати фарш ви можете прочитати в рецепті Фарш м’ясний.
Січеники виходять соковитими і смачними, коли фарш для них є достатньо жирним, тому, скоригуйте його жирність до свого смаку або вподобання. Для цього, потрібно подрібнити ножем або в блендері, або змолоти на м’ясорубці необхідну кількість сала, як описано в рецепті Фарш м’ясний.
1
Черствий батон порізати на шматки і залити теплим молоком, залишити розмочуватись на 10-15 хвилин. За цей час приготувати фарш.
2
Підготовлені м’ясо, сало, гриби, цибулю, картоплю перекрутити на м’ясорубці в миску.
3
Батон віджати від молока і добавити до фаршу.
4
Яйця, перець, кмин, сіль добавити до фаршу і гарно вимішати.
5
Сир розрізати на невеличкі смужки – 0,5х1х3 см.
6
Зелень подрібнити.

■ Формування і приготування січеників:


1
Сковорідку поставити на вогонь розігріватись і за цей час сформувати порцію січеників.
2
Борошно насипати в широку мілку тарілку.
3
Столовою ложкою покласти на борошно фарш і трохи розпластати його на оладок, викласти зверху смужечку сиру і дрібку зелені.
4
Закрити начинку в фарші і сформувати січеник, обвалюючи його в борошні.
5
Січеники покласти на розігріту з смальцем або олією сковорідку і обсмажити перший бік на середньому вогні до рум’яної скоринки (~3 хв).
6
Січеники перевернути і обсмажити з другого боку на середньому вогні до рум’яної скоринки (~3 хв).
7
Поки обсмажується другий бік першої порції січеників, сформувати наступну порцію.
Страва смакує гарячою, відразу ж з вогню!


N.B.
В начинку можна також добавити, зовсім трішки, дрібно посіченого чорносливу. Чорнослив дає свій характерний смак, тому зловживати ним в начинці не варто.
Начинкою можуть слугувати також інші подрібнені складові, але з м’якою, ніжною консистенцією: чорнослив, зелень, буженина, паштети, різні види сиру, тощо… І щоразу, ви отримуватимете інші смакові відтінки.
Можна сформувати певну кількість січеників, викладаючи їх на притрушене борошном або сухарями деко, і заморозити. Після морозилки, дати січеникам полежати хвилин 15 при кімнатній температурі, щоб вони трохи відійшли, але не розморожувати. Обсмажуючи їх з іншого боку, можна накрити кришкою.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар