Тушкована куряча грудинка з запеченими овочами
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Куряча грудинка та овочі кінця літа-початку осені – це чудова композиція для гриля, особливо у п’ятничний вечір або на вихідні, особливо для гарного обіду в колі сім’ї або в теплій дружній компанії, коли приготування страви перетворюється в спокійне але видовищне дійство!..
|
|
|
Час підготовки:
|
20 хв
|
Розділ:
|
Страви з птиці; Курятина
|
Час приготування:
|
30 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування страви
|
|
|
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для тушкованої грудинки:
|
-
|
-
|
Грудинка куряча з однієї тушки
|
~500
|
г
|
Цибуля
|
2-3
|
шт
|
Вино біле / Пиво світле / Оцет яблучний з водою
|
1
|
склянка
|
Набір перців мелених
|
1
|
ч.ложка
|
Трави пряні мелені
|
1
|
ч.ложка
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Для овочів:
|
-
|
-
|
Баклажан
|
1
|
шт
|
Кабачок
|
1
|
шт
|
Перець солодкий
|
2-4
|
шт
|
Помідори
|
2-4
|
шт
|
Цибуля
|
2
|
шт
|
Зелень: петрушка, кріп, коріандр, базилік…
|
1
|
букет
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Перець чорний мелений
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування страви
■ Приготування грудинки
|
●
|
Якщо дозволяє гриль, то варто готувати овочі та грудинку одночасно, щоб подати страву гарячою. Якщо ні, то спочатку зготувати курку, а потім, запекти овочі, які запікаються досить швидко, залишаючи стушковану грудинку в теплі.
|
1
|
Курячу грудинку натерти сіллю, меленими перцями і пряними травами, залити білим вином або світлим пивом, або яблучним оцтом з водою, накрити кришкою і залишити маринуватись на 2-3 години при кімнатній температурі.
|
2
|
Дістати грудинку з маринаду і обсмажити з обох сторін на інтенсивному вогні гриля протягом декількох хвилин до утворення рум’яної кірки.
|
3
|
Цибулю нарізати півкільцями широкими і припустити в казанку з невеликою кількістю жиру (смалець / курячий жир / олія).
|
4
|
Викласти на цибулю грудинку, залити маринадом, довести до кипіння, накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні до готовності, поки не википить вся рідина, слідкуючи, щоб цибуля не почала пригорати (~20-30 хв).
|
5
|
Добавити в казанок ½ склянки води, довести до кипіння, зняти грудинку з вогню і тримати в теплі.
|
■ Запікання овочів
|
|
●
|
Поки тушкується грудинка, приготувати овочі:
|
1
|
Овочі помити, почистити, нарізати кружальцями і порційно, по-черзі, запекти на грилі: баклажани, кабачки, перець, цибулю, помідори, розкладаючи на широкій тарелі кожен запечений овоч окремо.
|
2
|
На кожну порцію, викласти з овочів по пірамідці. Зверху, можна притрусити тертим сиром або покласти сир тоненькою скибкою.
|
3
|
Грудинку нарізати на 4 порції і розкласти по тарілках. Полити зверху підливою від тушкування.
|
4
|
Страву притрусити подрібненою зеленню. Можна також присипати тертим сиром.
|
●
|
Найкраще, страва смакує гарячою.
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар