суботу, 23 вересня 2017 р.

Stewed Chicken Breast with Grilled Vegetables

Тушкована куряча грудинка з запеченими овочами
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Куряча грудинка та овочі кінця літа-початку осені – це чудова композиція для гриля, особливо у п’ятничний вечір або на вихідні, особливо для гарного обіду в колі сім’ї або в теплій дружній компанії, коли приготування страви перетворюється в спокійне але видовищне дійство!..


Час підготовки:
20 хв
Розділ:
Страви з птиці; Курятина
Час приготування:
30 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4 порції

■ Інгредієнти для приготування страви



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для тушкованої грудинки:
-
-
Грудинка куряча з однієї тушки
~500
г
Цибуля
2-3
шт
Вино біле / Пиво світле / Оцет яблучний з водою
1
склянка
Набір перців мелених
1
ч.ложка
Трави пряні мелені
1
ч.ложка
Сіль
-
до смаку
Для овочів:
-
-
Баклажан
1
шт
Кабачок
1
шт
Перець солодкий
2-4
шт
Помідори
2-4
шт
Цибуля
2
шт
Зелень: петрушка, кріп, коріандр, базилік…
1
букет
Сіль
-
до смаку
Перець чорний мелений
-
до смаку

■ Порядок приготування страви

■ Приготування грудинки


Якщо дозволяє гриль, то варто готувати овочі та грудинку одночасно, щоб подати страву гарячою. Якщо ні, то спочатку зготувати курку, а потім, запекти овочі, які запікаються досить швидко, залишаючи стушковану грудинку в теплі.
1
Курячу грудинку натерти сіллю, меленими перцями і пряними травами, залити білим вином або світлим пивом, або яблучним оцтом з водою, накрити кришкою і залишити маринуватись на 2-3 години при кімнатній температурі.
2
Дістати грудинку з маринаду і обсмажити з обох сторін на інтенсивному вогні гриля протягом декількох хвилин до утворення рум’яної кірки.
3
Цибулю нарізати півкільцями широкими і припустити в казанку з невеликою кількістю жиру (смалець / курячий жир / олія).
4
Викласти на цибулю грудинку, залити маринадом, довести до кипіння, накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні до готовності, поки не википить вся рідина, слідкуючи, щоб цибуля не почала пригорати (~20-30 хв).
5
Добавити в казанок ½ склянки води, довести до кипіння, зняти грудинку з вогню і тримати в теплі.

■ Запікання овочів


Поки тушкується грудинка, приготувати овочі:
1
Овочі помити, почистити, нарізати кружальцями і порційно, по-черзі, запекти на грилі: баклажани, кабачки, перець, цибулю, помідори, розкладаючи на широкій тарелі кожен запечений овоч окремо.
2
На кожну порцію, викласти з овочів по пірамідці. Зверху, можна притрусити тертим сиром або покласти сир тоненькою скибкою.
3
Грудинку нарізати на 4 порції і розкласти по тарілках. Полити зверху підливою від тушкування.
4
Страву притрусити подрібненою зеленню. Можна також присипати тертим сиром.
Найкраще, страва смакує гарячою.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар