Тушковані на вогні курячі стегенця
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Злегка обсмажені на відкритому вогні до рум’яної скоринки та трохи протушковані в невеликій кількості цибуляної юшки з різними прянощами стегенця перетворюються у м’яку і ніжну страву з приємним запахом і присмаком диму, яка чудово довершується запеченими на грилі овочами...
|
Тому що це – одна з швидких і легких страв, яка підходить до відпочинку на свіжому повітрі, смак якої, окрім курятини, формують цибуля, вірніше – багато цибулі, і звичайно ж, прянощі.
А також, трохи рідини для тушкування: найкраще, взяти біле вино, не обов’язково сухе, або світле пиво, або ж, воду, приправлену до смаку яблучним оцтом. Страва не повинна варитись, а мліти, майже на пару, тому, найкраще її готувати в широкій та глибокій сковороді або в широкому казанку.
Найпростіше, цю страву зготувати на деревному вугіллі, оскільки потрібно буде не так вже й багато жару, і пластунське вогнище палити не доведеться. Головне – підтримувати достатній для тушкування вогонь.
З пряних трав, до курятини найкраще пасують материнка, чебрець та естрагон – чудовий триумвірат до будь яких м’ясних страв, який пом’якшує м’ясний аромат, а поєднуючись з димом, утворює незабутній букет приготовленої на відкритому вогні страви.
Та й про інші прянощі забувати не треба: набір перців, сушені паприка, гриби, тощо... |
|
|
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Час обсмажування:
|
5 хвилин
|
Час тушкування:
|
30 хвилин
|
-
|
-
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
4-6 порцій
|
■ Інгредієнти для приготування страви
|
|
|
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для страви:
|
-
|
-
|
Стегенця курячі
|
4-6
|
шт
|
Олія / Жир курячий / Смалець
|
2-3
|
ст.ложки
|
Цибуля середнього розміру
|
4-6
|
шт
|
Вино сухе біле / Пиво світле
|
1/2
|
склянки
|
Вода
|
1
|
склянка
|
Набір перців горошком: чорний, сірий, зелений, червоний, духмяний
|
-
|
до смаку
|
Трави пряні: чебрець, материнка, естрагон…
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Для гарніру:
|
-
|
-
|
Овочі: помідори, баклажани, солодкі перці, кабачки, тощо…
|
-
|
за потреби
|
■ Порядок приготування страви
■ Приготування стегенець
|
|
|
|
●
|
Поки розпалюватиметься вогонь, курячі стегенця натерти сіллю, залити вином або пивом, або водою з оцтом і залишити маринуватись на 30-60 хвилин.
|
1
|
Стегенця просушити паперовою серветкою.
|
2
|
Стегенця злегка запекти протягом декількох хвилин з обох боків на сильному вогні на решітці гриля або на сковорідці з невеликою кількістю жиру до рум’яної скоринки, але не перепалювати. Зняти з вогню.
|
3
|
Цибулю почистити, покришити півкільцями і трохи припустити на сковороді або в казанку, де тушкуватиметься страва.
|
4
|
Припущену цибулю до смаку притрусити прянощами і викласти зверху стегенця. Полити все вином або пивом і добавити трохи води, щоб рідина доходила лише до середини стегенець, скоригувати на сіль, накрити кришкою і протушкувати 20-30 хвилин до умлівання стегенець, слідкуючи за жаром, щоб м’ясо і цибуля не пригорали.
|
5
|
Готове м’ясо зняти з жару, тримаючи його у теплі біля вогню.
|
■ Запікання овочів і подача страви
|
|
|
|
●
|
Поки тушкується м’ясо, підготувати овочі.
|
1
|
Овочі помити, нарізати досить товстими кружальцями і злегка запекти на решітці або обсмажити з обох боків на жиру в широкій сковорідці, не перепікаючи і не пересмажуючи їх.
|
2
|
Запечені овочі розкласти порційно на тарілки і викласти зверху стегенця.
|
3
|
Подавати страву разом з зеленню, свіжою цибулею, часником, аджікою, тощо...
|
N.B.
●
|
Головне, щоб приготування на вогні не перетворилось для вас у непотрібну метушню з дровами, які то не хочуть розпалюватись, то сильно палають, тому краще взяти деревне вугілля, а також, уникайте біганини від вогню до столу і назад: адже гриль – це не спосіб тамування голоду, а можливість спокійного спілкування в гарній компанії в ході творення кулінарного шедевру!
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар