неділю, 24 вересня 2017 р.

Fire Braised Chicken Thigh

Тушковані на вогні курячі стегенця
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Злегка обсмажені на відкритому вогні до рум’яної скоринки та трохи протушковані в невеликій кількості цибуляної юшки з різними прянощами стегенця перетворюються у м’яку і ніжну страву з приємним запахом і присмаком диму, яка чудово довершується запеченими на грилі овочами...

Тому що це – одна з швидких і легких страв, яка підходить до відпочинку на свіжому повітрі, смак якої, окрім курятини, формують цибуля, вірніше – багато цибулі, і звичайно ж, прянощі.

А також, трохи рідини для тушкування: найкраще, взяти біле вино, не обов’язково сухе, або світле пиво, або ж, воду, приправлену до смаку яблучним оцтом. Страва не повинна варитись, а мліти, майже на пару, тому, найкраще її готувати в широкій та глибокій сковороді або в широкому казанку.

Найпростіше, цю страву зготувати на деревному вугіллі, оскільки потрібно буде не так вже й багато жару, і пластунське вогнище палити не доведеться. Головне – підтримувати достатній для тушкування вогонь.


Сушені материнка, чебрець, естрагон, базилік, петрушка
З пряних трав, до курятини найкраще пасують материнка, чебрець та естрагон – чудовий триумвірат до будь яких м’ясних страв, який пом’якшує м’ясний аромат, а поєднуючись з димом, утворює незабутній букет приготовленої на відкритому вогні страви.

Та й про інші прянощі забувати не треба: набір перців, сушені паприка, гриби, тощо...


Час підготовки:
15 хвилин
Час обсмажування:
5 хвилин
Час тушкування:
30 хвилин
-
-
-
-
К-сть порцій:
4-6 порцій

■ Інгредієнти для приготування страви


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для страви:
-
-
Стегенця курячі
4-6
шт
Олія / Жир курячий / Смалець
2-3
ст.ложки
Цибуля середнього розміру
4-6
шт
Вино сухе біле / Пиво світле
1/2
склянки
Вода
1
склянка
Набір перців горошком: чорний, сірий, зелений, червоний, духмяний
-
до смаку
Трави пряні: чебрець, материнка, естрагон…
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Для гарніру:
-
-
Овочі: помідори, баклажани, солодкі перці, кабачки, тощо…
-
за потреби

■ Порядок приготування страви

■ Приготування стегенець



Поки розпалюватиметься вогонь, курячі стегенця натерти сіллю, залити вином або пивом, або водою з оцтом і залишити маринуватись на 30-60 хвилин.
1
Стегенця просушити паперовою серветкою.
2
Стегенця злегка запекти протягом декількох хвилин з обох боків на сильному вогні на решітці гриля або на сковорідці з невеликою кількістю жиру до рум’яної скоринки, але не перепалювати. Зняти з вогню.
3
Цибулю почистити, покришити півкільцями і трохи припустити на сковороді або в казанку, де тушкуватиметься страва.
4
Припущену цибулю до смаку притрусити прянощами і викласти зверху стегенця. Полити все вином або пивом і добавити трохи води, щоб рідина доходила лише до середини стегенець, скоригувати на сіль, накрити кришкою і протушкувати 20-30 хвилин до умлівання стегенець, слідкуючи за жаром, щоб м’ясо і цибуля не пригорали.
5
Готове м’ясо зняти з жару, тримаючи його у теплі біля вогню.

■ Запікання овочів і подача страви



Поки тушкується м’ясо, підготувати овочі.
1
Овочі помити, нарізати досить товстими кружальцями і злегка запекти на решітці або обсмажити з обох боків на жиру в широкій сковорідці, не перепікаючи і не пересмажуючи їх.
2
Запечені овочі розкласти порційно на тарілки і викласти зверху стегенця.
3
Подавати страву разом з зеленню, свіжою цибулею, часником, аджікою, тощо...


N.B.
Головне, щоб приготування на вогні не перетворилось для вас у непотрібну метушню з дровами, які то не хочуть розпалюватись, то сильно палають, тому краще взяти деревне вугілля, а також, уникайте біганини від вогню до столу і назад: адже гриль – це не спосіб тамування голоду, а можливість спокійного спілкування в гарній компанії в ході творення кулінарного шедевру!



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар