середа, 17 липня 2024 р.

Young Beets with Beet Greens and Walnut Seasoning

Молодий буряк з гичкою в горіховій приправі
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Страви з буряковою гичкою – це один зі смаків літа. І якщо ви пропускаєте якийсь з цих смаків, то літо для вас залишається недовершеним, навіть не зважаючи на години, пролежані на пляжі під сонцем.

Адже бурякова гичка – це особливий смак літніх страв, до того ж, вона ще й корисна для здоров’я, навіть більше за шпинат...

З буряковою гичкою можна зготувати не одну страву, наприклад, варто згадати борщ з буряковою гичкою і молодими овочами, або ж Бурякову гичку в сметані

Бурякова гичка разом з молодим буряком в горіховій приправі – це також ще одна можливість насолодитись ранніми овочами, забезпечивши себе цілим набором фізіологічно активних речовин, які мають чималеньке лікувально-профілактичне значення для нашого організму.


■ Інгредієнти для приготування молодих буряків з гичкою в горіховій приправі


Для буряка


Для горіхової приправи

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для страви:
Буряк молодий з гичкою
3
шт
Олія
1-2
ст.ложки
Горіхи волоські
½
склянки
Часник
1
головка
Прянощі мелені
-
до смаку
Перець гіркий мелений (або свіжий)
½
ч.ложки
Зелень цибулі, часнику, кропу, петрушки, коріандру, 
базиліку, тощо… (за бажанням)
1
пучок
Оцет ягідний
1-2
ст.ложки

■ Порядок приготування молодих буряків з гичкою в горіховій приправі

■ Приготування буряка


■ Приготування горіхової приправи


Молоді овочі готуються дуже швидко, тому спочатку потрібно приготувати горіхову приправу.
1
Волоські горіхи розтовкти і розтерти до м’якої, жирної маси.
2
Часник розтовкти до однорідної м’якої маси.
3
Горіхи, часник, гіркий перець, прянощі, оцет вимішати разом, до смаку посолити.
4
Зелень посікти, додати до горіхової приправи і вимішати.
5
Буряк почистити і нашаткувати грубою соломкою.
6
В буряковій гичці відокремити черешки і листя. Черешки нарізати довжиною 2-3 см, листя нашаткувати грубими смужками.
7
Буряк, помішуючи, злегка припустити в олії на сильному вогні, додати оцет, трохи води і протушкувати помішуючи майже до готовності.
8
Додати до буряка черешки, припустити помішуючи до розм’якшення, додати листя і помішуючи, протушкувати декілька секунд до готовності листя.
9
Страву зняти з вогню, дати трохи або повністю охолонути, заправити горіховою приправою і довести до смаку по солі та перцю.
Страва смакує з бринзою та хлібом.
Страва смакує в якості гарніру до відбивних, січеників, вареного м'яса, яєчень та риби.
Також, страва слугує приправою до варених овочів, особливо молодих, каші та пасти.


N.B.
Столовий буряк є не лише харчовим продуктом, а й гарним профілактичним та лікувальним засобом.
"Лікувальне значення столових буряків зумовлене наявністю в них багатьох фізіологічно активних речовин у кількостях, що мають лікувально-профілактичне значення. У столових буряках є цукри (сахароза, глюкоза, фруктоза), органічні кислоти (щавлева, яблучна, лимонна), пектини (1,2%), білок (1,7%), бетаїн, каротин (0,01 мг%), аскорбінова кислота (5-15 мг%), вітамін В, (0,02 мг%), вітамін В2 (0,04 мг%), барвники та сполуки калію (288 мг%), магнію (40-45 мг%), заліза (1400 мкг/100 г), міді (140 мкг/100 г), ванадію, бору, йоду, марганцю, кобальту, літію, молібдену, рубідію, фтору і цинку." (Лікарські рослини: Енциклопедичний довідник, Київ, 1992 р.)


Страва може бути як самостійною, так і слугувати гарніром або приправою до комплексних страв


Страва в якості гарніру і приправи до запеченого на підчеревині гусячого яйця – чудове поєднання для вишуканої вечері:



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар