Молодий буряк з гичкою в горіховій приправі
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Страви з буряковою гичкою – це один зі смаків літа. І якщо ви пропускаєте якийсь з цих смаків, то літо для вас залишається недовершеним, навіть не зважаючи на години, пролежані на пляжі під сонцем.
|
Адже бурякова гичка – це особливий смак літніх страв, до того ж, вона ще й корисна для здоров’я, навіть більше за шпинат...
З буряковою гичкою можна зготувати не одну страву, наприклад, варто згадати борщ з буряковою гичкою і молодими овочами, або ж Бурякову гичку в сметані…
Бурякова гичка разом з молодим буряком в горіховій приправі – це також ще одна можливість насолодитись ранніми овочами, забезпечивши себе цілим набором фізіологічно активних речовин, які мають чималеньке лікувально-профілактичне значення для нашого організму.
|
|
|
■ Інгредієнти для приготування молодих буряків з гичкою в горіховій приправі
Для буряка
|
Для горіхової приправи
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для страви:
| ||
Буряк молодий з гичкою
|
3
|
шт
|
Олія
|
1-2
|
ст.ложки
|
Для горіхової приправи:
| ||
Горіхи волоські
|
½
|
склянки
|
Часник
|
1
|
головка
|
Прянощі мелені
|
-
|
до смаку
|
Перець гіркий мелений (або свіжий)
|
½
|
ч.ложки
|
Зелень цибулі, часнику, кропу, петрушки, коріандру, базиліку, тощо… (за бажанням)
|
1
|
пучок
|
Оцет ягідний
|
1-2
|
ст.ложки
|
■ Порядок приготування молодих буряків з гичкою в горіховій приправі
■ Приготування буряка
|
|
|
|
■ Приготування горіхової приправи
|
|
●
|
Молоді овочі готуються дуже швидко, тому спочатку потрібно приготувати горіхову приправу.
|
1
|
Волоські горіхи розтовкти і розтерти до м’якої, жирної маси.
|
2
|
Часник розтовкти до однорідної м’якої маси.
|
3
|
Горіхи, часник, гіркий перець, прянощі, оцет вимішати разом, до смаку посолити.
|
4
|
Зелень посікти, додати до горіхової приправи і вимішати.
|
5
|
Буряк почистити і нашаткувати грубою соломкою.
|
6
|
В буряковій гичці відокремити черешки і листя. Черешки нарізати довжиною 2-3 см, листя нашаткувати грубими смужками.
|
7
|
Буряк, помішуючи, злегка припустити в олії на сильному вогні, додати оцет, трохи води і протушкувати помішуючи майже до готовності.
|
8
|
Додати до буряка черешки, припустити помішуючи до розм’якшення, додати листя і помішуючи, протушкувати декілька секунд до готовності листя.
|
9
|
Страву зняти з вогню, дати трохи або повністю охолонути, заправити горіховою приправою і довести до смаку по солі та перцю.
|
●
|
Страва смакує з бринзою та хлібом.
|
●
|
Страва смакує в якості гарніру до відбивних, січеників, вареного м'яса, яєчень та риби.
|
●
|
Також, страва слугує приправою до варених овочів, особливо молодих, каші та пасти.
|
N.B.
●
|
Столовий буряк є не лише харчовим продуктом, а й гарним профілактичним та лікувальним засобом. "Лікувальне значення столових буряків зумовлене наявністю в них багатьох фізіологічно активних речовин у кількостях, що мають лікувально-профілактичне значення. У столових буряках є цукри (сахароза, глюкоза, фруктоза), органічні кислоти (щавлева, яблучна, лимонна), пектини (1,2%), білок (1,7%), бетаїн, каротин (0,01 мг%), аскорбінова кислота (5-15 мг%), вітамін В, (0,02 мг%), вітамін В2 (0,04 мг%), барвники та сполуки калію (288 мг%), магнію (40-45 мг%), заліза (1400 мкг/100 г), міді (140 мкг/100 г), ванадію, бору, йоду, марганцю, кобальту, літію, молібдену, рубідію, фтору і цинку." (Лікарські рослини: Енциклопедичний довідник, Київ, 1992 р.)
|
Страва може бути як самостійною, так і слугувати гарніром або приправою до комплексних страв
|
|
|
|
Страва в якості гарніру і приправи до запеченого на підчеревині гусячого яйця – чудове поєднання для вишуканої вечері:
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар