четвер, 25 липня 2024 р.

Young Vegetables with Spiced Walnut Seasoning

Молоді овочі в горіховій приправі
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Молоді овочі смакують завжди, а заправлені горіховою приправою – це надзвичайно смачно, корисно, креативно!..

І якщо ви вподобали горіхову приправу, рецепт якої є в Cookery Travel, то час розширити її застосування.

Цю страву можна назвати літнім варіантом зимового вінегрету. Страва комплексна, поживна, вітамінна, красива, з літніми нотками свіжості і легкості, тобто та, яка з задоволенням смакуватиме в спекотний день.


А головне те, що скориставшись ідеєю, ви зможете самі компонувати цю страву: трохи креативності та відчуття міри, і на столі у вас опиняється ще один літній кулінарний шедевр у повній гармонії з Природою…

В рецепті подається загальна кількість овочів (1 кг) вже чищених, на чотири порції. Якщо брати до уваги, що одна порція страви важить близько 250 г, то ви легко можете розрахувати необхідну кількість складників для певної кількості порцій.

Кількість кожного окремого овоча може бути довільною, в залежності від того, що у вас є під рукою, адже страва – це лише ідеєя, родзинками якої виступають саме молоді овочі та горіхова приправа.

Страва легка, вітамінна і з біологічно активними компонентами, яка заслуговує на увагу, щоб її готувати протягом літа, а можливо, і далі… Це можливість трохи змінити своє повсякденне меню, внесши до нього трохи іншої нотки, трохи іншої здорової їжі…

■ Складники для приготування страви (як для прикладу)

■ Овочеві складники



■ Складники для горіхової приправи


Складники
Кількість
Од вим
Для страви – молоді овочі (чищені) загальною вагою:
1
кг
Буряк


Морква


Картопля (бажано невеликого розміру)


Цибуля


Цвітна капуста


Кабак, патисон


Спаржова квасоля


Молода квасоля


Зелений горошок


Баклажан


Солодкий перець


Помідори


Зелень (будь-яка сезонна)


Інші можливі овочі


Для горіхової приправи:
Горіхи волоські
½
склянки
Часник
1
головка
Перець гіркий мелений або свіжий подрібнений
½
кав.ложки
Прянощі мелені
1-2
ч.ложки
Оцет ягідний
1-2
ст.ложки
Сіль
-
до смаку
Відвар з овочів (при приготуванні страви)
-
до потреби

■ Порядок приготування страви

■ Приготування горіхової приправи


Горіхи розтовкти і розтерти до м'якої маси


Часник розтовкти до м'якої маси


Всі інгредієнти змішати, розбавити відваром з овочів


до консистенції густої сметани, посолити, підкислити

Горіхову приправу можна зробити по ходу приготування овочів, довершивши її по закінченні їх приготування, а можна зготувати після овочів, поки овочі охолоджуватимуться.
Для отримання найкращого смакового і нюхового результату, варто товкти і розтирати горіхи та часник за традиційною методою, тобто в ковганці або в макітрі, але за відсутністю потрібного для цього начиння можна скористатись м'ясорубкою, блендером, часничницею...
1
Волоські горіхи розтовкти і розтерти до м’якої, жирної маси.
2
Часник розтовкти до однорідної м’якої маси.
3
Горіхи, часник, гіркий перець, прянощі, оцет вимішати разом, розбавити відваром з овочів до густоти сметани, до смаку приперчити і посолити.
Оскільки овочі не соляться, то приправу варто зробити трохи солонцюватою, з урахуванням овочів. Також, приймайте до уваги кислотність, тому що ягідний оцет використовується також і при тушкуванні буряка.

■ Приготування страви


Спочатку потрібно підготувати і почистити всі овочі. Овочі, яі вимагають приготування – відварити або стушкувати. Помідори, перець, цибуля, часник, зелень йдуть в страву сирими.
Важливо овочі не перетушковувати і не переварювати – вони повинні бути на межі готовності, що забезпечить легкий смак страви.
1
Буряк нарізати невеликими кубиками, злегка обсмажити на сильному вогні в столовій ложці олії, додати трохи води, ягідного оцту і протушкувати під покришкою на легенькому вогні до готовності (25-30 хвилин).
2
Поки тушкується буряк, молоду квасолю поставити варитись у невеликій кількості води. Вода повинна лише ледь покривати квасолю.
3
Поки вариться квасоля, картоплю, моркву нарізати невеликими кубиками і при напівготовності квасолі (через 15 хв), відварити разом з квасолею (15-20 хв). Овочі повинні готуватись майже на пару.
4
Після того, як вода з овочами закипить, покласти зверху одним куском кабак, патисон, баклажан, які готуватимуться на пару разом з овочами. З готового баклажана зняти шкірку.
5
Цвітну капусту розібрати на невеликі суцвіття, спаржову квасолю цілою додати до картоплі з морквою в кінці їх приготування і готувати до готовності (5-8 хв).
6
З готових овочів злити відвар у окремий посуд. Овочі і відвар охолодити.
Відвар з овочів використати для розбавлення горіхової приправи до консистенції сметани.
7
Цибулю, помідори, солодкий перець нарізати кубиками і покласти в широку миску.
8
Зелень подрібнити, злегка посікти і додати до цибулі.
9
Спаржову квасолю, кабак, баклажан також нарізати кубиками і додати в миску.
10
Додати в миску відварені овочі, буряк і обережно вимішати.
11
Заправити страву горіховою приправою, до смаку посолити, приперчити, підкислити, перемішати і охолодити в холодильнику.
Страва смакує холодною.


N.B.
Овочі для цієї страви можна зготувати у мікрохвильовці, де вони виходять ще ніжнішими і дієтичнішими.
Якщо вас не задовольняє повністю овочева страва, то до неї можна додати бринзу, сир, варене, печене або копчене пісне м’ясо, або рибу, варене яйце.
Страва може бути самостійною або ж слугувати гарніром до м'ясних, рибних страв, яєчень, тощо... Наприклад, до тушенини.
Використання горіхової приправи досить популярне в деяких кавказьких кухнях, зокрема, в грузинській.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар