понеділок, 25 квітня 2022 р.

Barley Porridge

Ячна каша
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Ячмінь є однією з найбільш споживаних зернових культур в багатьох дієтах, оскільки він має відносно низьку калорійність, високий вміст клітковини, а також, удосталь вітамінів та поживних речовин.

А ще, з ячменю, окрім пива, можна зготувати смачну ячну кашу!..

Саме тому, ячна каша не переобтяжує шлунок, даючи нам достатньо енергії та відчуття задоволеності протягом значної частини дня, що звичайно ж, благотворно впливає на наш настрій, заспокоюючи нервову систему...

Ячмінна (ячна) каша має приємний слизуватий та тугий дотик при жуванні. Вона багата на поживні речовини, а її порівняно низька калорійність, у поєднанні з слизовою консистенцією, покращує травлення та сприяє схудненню. Це зумовлено високим вмістом розчинної клітковини, яка зменшує відчуття голоду: при розчиненні, клітковина утворює слизоподібну масу і уповільнює травлення, що стримує апетит і посилює відчуття ситості.

Ячмінь може чудово конкурувати з рисом, кускусом і пастою у пловах, юшках, начинках, тушкованих стравах, салатах, десертах... Ячмінне борошно можна добавляти у випічку різноборошняного хліба, що урізноманітнить смак та поживні властивості самого хліба.

Детальніше про приготуванння каш, можете почитати в статті «Каша».

В цьому рецепті, описується, як приготувати розсипчасту ячну кашу, яку можна спожити як гарнір або ж використати у приготуванні інших страв. Для розсипчастої ячної каші, співвідношення об’єму крупи до води – 1:1,5-1,7. Для в’язкої каші, рідини потрібно брати удвічі у два з половиною рази більше, ніж крупи.

Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Каша
Час приготування:
30 хвилин
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Казанок або каструля з товстим дном
К-сть порцій:
3-4 порції

■ Інгредієнти для приготування ячної каші


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Крупа ячна
1
склянка
Вода
1,5-1,7
склянки
Сіль
-
до смаку
Масло
1
ст.ложка

■ Порядок приготування ячної каші


1
1,5 склянки води поставити закип’ячуватись.
2
Ячну крупу промити в декількох водах, акуратно зливаючи можливі висівки та порожнисті зерна.
3
Висипати крупу в киплячу воду, стишити вогонь до середнього, посолити і помішуючи, довести до кипіння.
4
Каструлю накрити кришкою і якщо ви готуєте на електроплиті, то вимкнути конфорку, накрити каструлю грубим рушником і залишити кашу умліватись на 30 хвилин, щоб каша умлівала на залишковому теплі конфорки.

Якщо ви готуєте на газу, то поставити каструлю на розсікач полум’я, стишити вогонь до мінімуму, щоб він лише підтримував гарячим розсікач, накрити каструлю рушником, слідкуючи, щоб вогонь не торкався рушника і залишити на 15 хвилин. Через 15 хвилин вимкнути вогонь, щоб каша домлівала на залишковому теплі розсікача полум’я.
В кінці приготування, можна покласти зверху каші трохи масла, накрити кришкою і рушником та дати постояти ще декілька хвилин, щоб масло розтануло.


N.B.
Готова каша смакує з маслом, а також як гарнір до будь-яких овочевих, м’ясних або рибних страв.
В’язка каша є набагато легшою для травлення і для роботи шлунка.
Зварену розсипчасту кашу можна залити кип’ячим молоком, добавити до смаку цукру, довести до кипіння і проварити на легкому вогні протягом декількох хвилин, отримавши чудову молочну ячневу кашу!...



Ячна каша є чудовим гарніром, як наприклад, для омлету та салату з весняної зелені:



Розсипчаста ячна


каша





Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар