середа, 24 червня 2020 р.

Easy Sponge Cake – Pan di Spagna

Бісквітний пиріг – найпростіший рецепт
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Слова у назві «найпростіший рецепт» не повинні вводити в оману, применшуючи смакові достоїнства цього бісквітного пирога.

Тому що всі основні принципи випічки бісквіту залишаються тими ж, що і для всіх видів бісквітів, та й результат випічки цього бісквітного пирога також вражаючий!..

Детальніше про історію бісквіту можна прочитати в рецепті «Бісквіт або Бісквітний пиріг». Але головні правила приготування бісквіту такі:


Перед тим, як почати готувати бісквіт, варто підготувати весь необхідний посуд, обладнання та продукти.
Посуд та обладнання: дві миски, сито, міксер, форма Ø 24 см, пекарський папір.
Посуд повинен бути обов’язково сухим, без слідів жиру.
Продукти з холодильника потрібно прогріти до кімнатної температури.
Борошно просіяти крізь сито, щоб воно наситилось киснем.


Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Торти і солодка випічка
Час замішування тіста:
25 хвилин
Час випікання:
40 хв – 175 °C
– Форма Ø 24 см
Час охолодження:
1-1,5 години
К-сть порцій:
1 бісквітний пиріг Ø 24 см

■ Інгредієнти для приготування бісквітного пирога за найпростішим рецептом


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Яйце вагою ~ 62 г
6
шт
Цукор
1
склянка
Борошно або суміш борошна і крохмалю в однаковій кількості
1
склянка
Ваніль/ванілін за рецептом виробника або
-
до смаку
Цукрова пудра для присипки
1-2
ст.ложки

■ Порядок приготування бісквітного пирога за найпростішим рецептом

■ Замішування тіста:


1
Яйця вбити в 2-3-літрову миску!
2
Яйця почати збивати міксером на мінімальній швидкості, порційно добавляючи цукор і кожні 2-3 хвилини збільшуючи швидкість міксера.
3
Останні хвилин 5-6 збивати на максимальній швидкості до отримання гладкої, білуватої маси і збільшення об’єму яйцево-цукрової суміші в 5-6 разів (час збивання до 20 хвилин).
Перед замішуванням тіста, духовку увімкнути розігріватись до 200 °C.
4
Добавити до яйцево-цукрової суміші ваніль і легенько перемішати.
5
Борошно, вимішуючи, порційно увести до яйцево-цукрової суміші.
6
Тісто перемішати до однорідної маси розміреними, широкими рухами знизу вгору, але обережно, не переминаючи, щоб не поруйнувати збиті яйця і тісто не впало.

■ Формування і випікання бісквіта:

  

1
Дно і боки холодної форми викласти пекарським папером.
2
Тісто обережно, розміреними рухами, викласти в форму і розрівняти зверху ложкою або шпателем не притискуючи.
3
Форму з тістом поставити в розігріту до 200 °С духовку, стишити вогонь до 190 °С і випікати 40 хв. За час випікання, в жодному разі, не можна відчиняти духовку, оскільки пиріг впаде.
4
Бісквіт обережно дістати з духовки, уникаючи ударів і струсів, і поставити охолоджуватись на 1-1,5 години.
5
Викласти охололий бісквіт на бавовняну серветку і дати постояти ще декілька хвилин, щоб вийшла зайва волога з дна пирога.
6
Перекласти бісквіт на широку тарелю, притрусити через ситце цукровою пудрою. Бісквітний пиріг готовий!


N.B.
При приготуванні цього бісквіту, можна взяти склянку борошна або ж суміш борошна і крохмалю в будь-якій пропорції аж до ½ склянки борошна і ½ склянки крохмалю. Різна пропорція щоразу даватиме інші смакові нотки.
Бісквітне тісто боїться ударів і струсів, від чого воно падає, тому необхідно уникати ударів миски зі збитими яйцями і замішаним тістом, а також форми з тістом та з готовим виробом.
Спрощене збивання яєць дає іншу структуру готового пирога, але таку ж пухку і легку. Щоб пізнати всі відмінності та смакові нотки бісквітних пирогів, приготовлених різними способами, необхідно зготувати і покуштувати кожен з цих пирогів, перелік рецептів яких подані в статті «Бісквіт» або "Бісквіти".
Час випікання бісквіту необхідно підлаштувати під параметри вашої духовки. Ви знатимете це вже після першої випічки. Готовність бісквітного коржа перевіряється дерев’яною шпичкою, встромивши її в пиріг: вона повинна залишитись сухою. Тому, за потреби, добавте ще 5-10 хвилин випікання, можливо, стишивши вогонь, і слідкуючи, щоб пиріг не перепалювався. При подальших випічках, ви вже не матимете потреби перевіряти бісквіт на готовність, якщо застосовуватимете стандартні параметри приготування за рецептом.
В бісквіті, надзвичайно відчувається якість яєць. З домашніх яєць, густим білком і насиченого кольору жовтком, виходить надзвичайно досконалий кондитерський виріб, з гарною структурою, гарним природнім кольором, чудовим смаком і ароматом. Такий бісквіт одночасно повітряно-легкий і дуже ситний. Він настільки пухнастий, що відразу ж вбирає всю слину і без супроводу напою, його й не проковтнеш, адже не даремно англійською мовою бісквітний пиріг зветься «губковий пиріг» (sponge cake).
Те ж саме стосується і ванілі або ваніліну. Варто взяти природну ваніль, її витяжку або ванілін гарного виробника, не псуючи бісквіт дешевим порошковим ваніліном. Якщо ви хочете відчути насолоду від бісквітів, то потрібно ретельно підійти до вибору продуктів: або дешево і швидко, або мистецьки і вишукано...
Цей бісквіт також стане чудовою основою для тістечок, тортів, тощо... Існують ще бісквіти масляні, розсипчасті, тощо... але про це в інших статтях. Слідкуйте за блоґом!..





Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар