Бісквітний пиріг – найпростіший рецепт
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Слова у назві «найпростіший рецепт» не повинні вводити в оману, применшуючи смакові достоїнства цього бісквітного пирога.
Тому що всі основні принципи випічки пирога залишаються тими ж, що і для всіх видів бісквітних пирогів, а вражаючий результат випічки можете роздивитись на світлинах!.. |
|
Основні правила приготування бісквітного пирога незмінні:
• Перед тим, як почати готувати пиріг, необхідно підготувати начиння та продукти, оскільки все робиться дуже швидко і послідовно, а затримка може спричинити невдачу з випічкою.
• Начиння: миска 2-2,5 л для замісу, сито і миска для просіювання борошна, віничок або міксер для збивання яєць, роз’ємна форма Ø 24 см, пекарський папір: круг Ø 24 см + смужка 72х7 см.
• Посуд повинен бути сухим, без слідів жиру.
• При формуванні виробу і його подачі в піч, необхідно уникати ударів та різких рухів, чого не любить бісквітне тісто, а також, не відкривати духовку і не цікавитись, як там справи, аж до завершення випічки!
Миски, сито, віничок
| Форма Ø 24 см, пергамент |
Час підготовки:
|
10 хвилин
|
Розділ:
|
Торти і солодка випічка
|
Час замішування тіста:
|
15 хвилин
| Температура і Час випікання:
| 175 °C
40 хвилин |
Час охолодження:
|
1-1,5 години
|
К-сть порцій:
|
1 бісквітний пиріг Ø 24 см
|
■ Інгредієнти для приготування бісквітного пирога за найпростішим рецептом
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Яйце вагою ~ 62 г
|
6
|
шт
|
Цукор
|
1
|
склянка
|
Борошно або суміш борошна і крохмалю в однаковій кількості
|
1
|
склянка
|
Ваніль/ванілін за рецептом виробника або
|
-
|
до смаку
|
Цукрова пудра для присипки
|
1-2
|
ст.ложки
|
■ Порядок приготування бісквітного пирога за найпростішим рецептом
|
|
|
|
|
|
|
|
●
|
Дно і боки роз’ємної форми викласти пекарським папером.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до 200-220 °C.
|
●
|
Борошно просіяти в окрему миску.
|
1
|
Яйця вбити в миску для замісу, добавити цукор і збити віничком до утворення маслянистої білуватої суміші та збільшення об’єму щонайменше утричі (10-12 хвилин).
|
2
|
Добавити до яйцево-цукрової суміші ваніль і збити декількома рухами.
|
3
|
Борошно, рівномірно вимішуючи знизу вгору, порційно увести до яйцево-цукрової суміші, не переминаючи, щоб не зруйнувати повітряність замісу (виходить рідке, пухке тісто).
|
4
|
Замішане тісто вилити в форму.
|
5
|
Форму з тістом поставити в розігріту духовку, стишити вогонь до 175 °С і випікати 40 хв. За час випікання не можна відчиняти духовку, оскільки випічка впаде.
|
6
|
Бісквіт дістати з духовки, уникаючи ударів та струсів, і поставити охолоджуватись (~1,5-2 години).
|
7
|
Вийняти охололий пиріг з форми, зняти пекарський папір, покласти на товсту бавовняну серветку і дати постояти ще 15-20 хвилин, щоб вийшла зайва волога з дна пирога.
|
8
|
Перекласти пиріг на широку тарелю, притрусити крізь ситце цукровою пудрою.
|
●
|
Бісквітний пиріг готовий!
|
N.B.
●
|
При приготуванні цього бісквіту, можна взяти склянку борошна або ж суміш борошна і крохмалю в будь-якій пропорції аж до ½ склянки борошна і ½ склянки крохмалю. Різна пропорція щоразу даватиме інші смакові нотки.
|
●
|
Бісквітне тісто боїться ударів і струсів, від чого воно падає, тому необхідно уникати ударів миски зі збитими яйцями і замішаним тістом, а також форми з тістом та з готовим виробом.
|
●
|
Спрощене збивання яєць дає іншу структуру готового пирога, але таку ж пухку і легку. Щоб пізнати всі відмінності та смакові нотки бісквітних пирогів, приготовлених різними способами, необхідно зготувати і покуштувати кожен з цих пирогів, перелік рецептів яких подані в статті «Бісквіт» або "Бісквіти".
|
●
|
Час випікання бісквіту необхідно підлаштувати під параметри вашої духовки. Ви знатимете це вже після першої випічки. Готовність бісквітного коржа перевіряється дерев’яною шпичкою, встромивши її в пиріг: вона повинна залишитись сухою. Тому, за потреби, добавте ще 5-10 хвилин випікання, можливо, стишивши вогонь, і слідкуючи, щоб пиріг не перепалювався. При подальших випічках, ви вже не матимете потреби перевіряти бісквіт на готовність, якщо застосовуватимете стандартні параметри приготування за рецептом.
|
●
|
В бісквіті, надзвичайно відчувається якість яєць. З домашніх яєць, густим білком і насиченого кольору жовтком, виходить надзвичайно досконалий кондитерський виріб, з гарною структурою, гарним природнім кольором, чудовим смаком і ароматом. Такий бісквіт одночасно повітряно-легкий і дуже ситний. Він настільки пухнастий, що відразу ж вбирає всю слину і без супроводу напою, його й не проковтнеш, адже не даремно англійською мовою бісквітний пиріг зветься «губковий пиріг» (sponge cake).
|
●
|
Те ж саме стосується і ванілі або ваніліну. Варто взяти природну ваніль, її витяжку або ванілін гарного виробника, не псуючи бісквіт дешевим порошковим ваніліном. Якщо ви хочете відчути насолоду від бісквітів, то потрібно ретельно підійти до вибору продуктів: або дешево і швидко, або мистецьки і вишукано...
|
●
|
Цей бісквіт також стане чудовою основою для тістечок, тортів, тощо... Існують ще бісквіти масляні, розсипчасті, тощо... але про це в інших статтях. Слідкуйте за блоґом!..
|
Детальніше про одну з версій виникнення бісквітного пирога можна прочитати в рецепті «Бісквіт або Бісквітний пиріг».
|
|
| |
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар