вівторок, 23 квітня 2019 р.

Smoked Roast Pork Belly

Підчеревина прикопчена на вогні
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Рецепт приготування прикопченої на вогні підчеревини ідентичний що й для Буженини, але різниця полягає в тому, що коли кладеш до рота шматочок тушкованої підчеревини, то вона, мов масло, майже розчиняється в роті, і лише шкуринка та м’ясні прошарки нагадують про щось суттєве, але неймовірно смачне…
І оскільки вся філософія приготування і смаку така ж, як і в прикопченій на вогні буженині, то можна відразу ж переходити до її приготування...

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Страви з м'яса, Свинина
Час засолювання:
20-24 години
Країна:
Україна
Час тушкування:
3 години
К-сть порцій:
~ 2 кг

■ Інгредієнти


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Підчеревина
2
кг
Сіль
~2-3
ст.ложки
Набір перців горошком (чорний, білий, зелений, 
червоний, духмяний)
-
за смаком
Пряні трави (естрагон, материнка, чебрець...)
-
за смаком
Лавровий лист
-
за смаком
Коренеплоди: морква, селера, петрушка, цибуля, 
часник, імбир
-
за потребою
Апельсин
1
шт
Набір мелених спецій
-
за смаком

■ Порядок приготування підчеревини


1
Підчеревину посолити з усіх боків, покласти в миску, накрити плівкою або кришкою і поставити просолюватись на 20-24 години в холодильник.
2
Просолену підчеревину промити проточною холодною водою, висушити абсорбуючою серветкою і обсмажити на грилі на інтенсивному жару до утворення підсмаженої кірочки, додавши до деревного вугілля декілька сухих гілочок груші, вишні, абрикоси, сливи, тощо...
3
На дно чавунної гусятниці або каструлі покласти гілочки естрагону, материнки, чебрецю, лавровий лист, набір перців, сушені гриби тощо...
4
Покласти на прянощі обчищені і нарізані на великі куски коренеплоди, а також розрізаний на четвертинки апельсин.
5
Підчеревину притрусити меленими спеціями і покласти зверху на пряні трави.
6
Накрити гусятницю кришкою і поставити в розігріту до максимуму духовку.
7
Через 10-15 хвилин, коли підчеревина почне закипатись, стишити вогонь до 150 °С і запікати протягом 3 годин.
8
За 1 годину до завершення запікання, шматок підчеревини обережно, щоб не поруйнувати її, перевернути на інший бік і поставити в духовку допікатись.
9
Дістати готову підчеревину з духовки, обережно, щоб не поруйнувати її, викласти на тарелю охолоджуватись.
10
Юшку з дна гусятниці процідити крізь сито і використовувати в якості підливи.
11
Після того, як підчеревина захолоне, поставити її в холодильник, накривши плівкою, щоб страва не пересихала.
12
Страва смакує холодною і чудово підходить для приготування канапок, тощо...


N.B.
Важливо, щоб підчеревина була одним шматком і не менше 2 кг, тоді вона зберігає соковитість і не перетушковується.
Перець горошком варто розчавлювати в ступці або лезом широкого ножа не дуже його подрібнюючи. Трави також не дуже розтирати.
Естрагон, материнка та чебрець – просто створені для м’ясних страв. Але з естрагоном потрібно знати міру, тому що він є досить різкою пряністю. Можете добавити й інші мелені трави на свій власний смак, а також сушені гриби.
Особливий смак дає страві апельсин. Хочу порадити завжди використовувати апельсин при приготуванні підчеревини разом з естрагоном, материнкою (орегано) та чебрецем. Я вже пропонував апельсин в Яловичині тушкованій по-французьки, та в інших подібних стравах
І звичайно ж, прикопчування підчеревини на гілочках кісточкових дерев створює унікальний смаковий і нюховий букет, саме від якого і паморочиться в голові від голоду, а слина просто починає струменіти...
І все ж таки, підчеревина – страва жирна і важка, тому необхідно завжди пам’ятати про помірність, а щоб не зловживати цією смакотою, варто розрізати її на порційні шматки, наприклад, на шість порцій, загорнути кожну окремо в пакет і покласти в морозилку. Таким чином, ви розтягнете задоволення на довший час і не перевантажите власну печінку. А ще, не забувайте смакувати підчеревиною разом з часником, цибулею, огірком, помідором, редискою, тощо, які зроблять цю страву абсолютно безпечною для організму...


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар