Підчеревина в’ялена з прянощами
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
В’ялена підчеревина з свинини завжди зваблює в розрізі своїм біло-червоним малюнком. А ще – смаком! Тому що канапка з неї – це вже вишукана страва, якій не складе конкуренцію жоден подібний продукт з базару, а тим більше з магазину...
|
При цьому, готується все дуже просто і серед інгредієнтів нема нічого зайвого – лише свіжина з підчеревини, яку ви виберете на базарі, сіль та спеції й прянощі, які ви підберете. Жодних підсилювачів смаку та інших незрозумілих добавок!
А весь секрет страви полягає у виборі гарної підчеревини, саме свіжини, а ще, коли вона з декількома шарами прорості! Успіх же в приготуванні страви полягає лише в терпінні, яким вам необхідно запастись, поки час дбатиме про процес визрівання та довершеність смаку!..
А весь секрет страви полягає у виборі гарної підчеревини, саме свіжини, а ще, коли вона з декількома шарами прорості! Успіх же в приготуванні страви полягає лише в терпінні, яким вам необхідно запастись, поки час дбатиме про процес визрівання та довершеність смаку!..
|
|
Час підготовки:
|
15 хв
|
Розділ:
|
Страви з м'яса , Свинина
|
Час просолювання:
|
2-3 дні
|
Країна:
|
Україна
|
Час зав’ялювання:
|
1 місяць
|
К-сть порцій:
|
1 кг
|
Інгредієнти
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Підчеревина
|
1
|
кг
|
Сіль груба
|
-
|
за потребою
|
Спеції і прянощі мелені
|
-
|
за смаком
|
Порядок приготування в’яленої підчеревини
|
|
●
|
Якщо шкуринка в підчеревини м’яка і готова страва зберігатиметься не більше місяця, то шкуринку з сала можна не зрізати. Якщо ж шкуринка жорстка, і підчеревина зберігатиметься довший час, то шкуринку з сала необхідно зрізати, тому що з часом, вона затвердіє і стане мов камінь.
|
1
|
Підчеревину гарно присипати з усіх боків сіллю, скласти в каструлю, накрити кришкою і залишити просолюватись протягом двох-трьох днів в холодильнику. Час просолювання залежить від товщини та жирності підчеревини: жирніша та товстіша підчеревина просолюється довше.
|
2
|
Раз на день підчеревину перевертати, щоб вона рівномірніше просоліла.
|
3
|
Через два-три дні, обмити підчеревину холодною водою, обсушити абсорбуючою серветкою, обсипати з усіх боків спеціями, загорнути у бавовняну тканину і покласти на решітці в холодильник для пров’ялювання на 4 тижні.
|
4
|
Підчеревина обов’язково повинна лежати на решітці, і в перший тиждень, її щодня необхідно перевертати на інший бік, щоб вона рівномірно підсихала і пров’ялювалась з усіх боків.
|
5
|
Наступні тижні, можна перевертати раз в 2-3 дні.
|
6
|
Через місяць, підчеревина готова для вживання.
|
N.B.
●
|
Звичайно ж, весь секрет полягатиме у якості підчеревини, яку ви зможете придбати. Найкраще підійде підчеревина з регулярною прорістю, коли шари м’яса і сала розташовані рівномірно і однакової товщини.
|
●
|
Зі спецій, можна взяти хмелі-сунелі, прованські трави, італійські трави, тощо, або просто чорний або червоний перець, або ж скомпонувати збір на власний смак.
|
●
|
В результаті, виходить надзвичайно вишукана страва, яку ні в магазині, ні на базарі не купиш.
|
●
|
Підчеревину можна залишити загорнутою в бавовняну або лляну тканину на довгий час. Вона весь час підсихатиме і ставатиме витриманішою, тобто, з’явиться присмак старого сала, а це вже на любителя...
|
●
|
Пам’ятайте, що надмірне вживання сала, як і алкоголю, шкодить здоров’ю, а також не забувайте брати до підчеревини часник, цибулю, редьку, огірки, помідори, тощо, тому що овочі, окрім довершеності смаку, необхідні для збалансування страви в якості елемента здорового харчування…
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар