неділя, 21 квітня 2019 р.

Dried Pork Belly

Підчеревина в’ялена з прянощами і спеціями
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

В’ялена підчеревина з свинини завжди зваблює в розрізі своїм біло-червоним малюнком. А ще – смаком! Тому що канапка з неї – це вже вишукана страва, якій не складе конкуренцію жоден подібний продукт з базару, а тим більше з магазину...

При цьому, готується все дуже просто і серед інгредієнтів нема нічого зайвого – лише свіжина з підчеревини, яку ви виберете на базарі, сіль та спеції й прянощі, які ви підберете. Жодних підсилювачів смаку та інших незрозумілих добавок!

А весь секрет страви полягає у виборі гарної підчеревини, саме свіжини, а ще, коли вона з декількома шарами прорості! Успіх же в приготуванні страви полягає лише в терпінні, яким вам необхідно запастись, поки час дбатиме про процес визрівання та довершеність смаку!..


Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Страви з м'яса , Свинина
Час просолювання:
2-3 дні
Країна:
Україна
Час зав’ялювання:
1 місяць
К-сть порцій:
1 кг

Інгредієнти


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Підчеревина
1
кг
Сіль груба
-
за потребою
Спеції і прянощі мелені 
-
за смаком

Порядок приготування в’яленої підчеревини


Якщо шкуринка в підчеревини м’яка і готова страва зберігатиметься не більше місяця, то шкуринку з сала можна не зрізати. Якщо ж шкуринка жорстка, і підчеревина зберігатиметься довший час, то шкуринку з сала необхідно зрізати, тому що з часом, вона затвердіє і стане мов камінь.
1
Підчеревину гарно присипати з усіх боків сіллю, скласти в каструлю, накрити кришкою і залишити просолюватись протягом двох-трьох днів в холодильнику. Час просолювання залежить від товщини та жирності підчеревини: жирніша та товстіша підчеревина просолюється довше.
2
Раз на день підчеревину перевертати, щоб вона рівномірніше просоліла.
3
Через два-три дні, обмити підчеревину холодною водою, обсушити абсорбуючою серветкою, обсипати з усіх боків спеціями, загорнути у бавовняну тканину і покласти на решітці в холодильник для пров’ялювання на 4 тижні.
4
Підчеревина обов’язково повинна лежати на решітці, і в перший тиждень, її щодня необхідно перевертати на інший бік, щоб вона рівномірно підсихала і пров’ялювалась з усіх боків.
5
Наступні тижні, можна перевертати раз в 2-3 дні.
6
Через місяць, підчеревина готова для вживання.


N.B.
Звичайно ж, весь секрет полягатиме у якості підчеревини, яку ви зможете придбати. Найкраще підійде підчеревина з регулярною прорістю, коли шари м’яса і сала розташовані рівномірно і однакової товщини.
Зі спецій, можна взяти хмелі-сунелі, прованські трави, італійські трави, тощо, або просто чорний або червоний перець, або ж скомпонувати збір на власний смак.
В результаті, виходить надзвичайно вишукана страва, яку ні в магазині, ні на базарі не купиш.
Підчеревину можна залишити загорнутою в бавовняну або лляну тканину на довгий час. Вона весь час підсихатиме і ставатиме витриманішою, тобто, з’явиться присмак старого сала, а це вже на любителя...
Пам’ятайте, що надмірне вживання сала, як і алкоголю, шкодить здоров’ю, а також не забувайте брати до підчеревини часник, цибулю, редьку, огірки, помідори, тощо, тому що овочі, окрім довершеності смаку, необхідні для збалансування страви в якості елемента здорового харчування…



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар