середу, 14 листопада 2018 р.

Autumn Berries and Fruits Compote

Узвар з осінніх ягід і фруктів
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Компот з осінніх ягід і фруктів вирізняється своїм густим, насиченим смаком і ароматом. Він є, так би мовити, підсумком кропіткої роботи садівника і природи, таким собі симбіозом праці, творчості і натхнення.

Осінній компот нагадує вино південних широт, яке завжди має настирну фруктово-ягідну нотку і приємний терпкий смак...



Основними компонентами осіннього компоту стають яблука, груші, виноград, сливи...

Але, якщо проявити трохи фантазії, то можна внести в цей напій елементи екзотики, добавивши до його інгредієнтів лісові ягоди. Це можуть бути черемха, барбарис, айва, червона горобина, бузина, тощо. Адже осінь теж не однорідна, і за два ще не дуже холодних місяці – вересень-жовтень, склад напою може мінятись, доповнюватись і розширюватись.

Головними ж принципами приготування компоту є, по-перше, насиченість напою інгредієнтами. Фруктово-ягідна складова каструлі повинна становити 1/3-1/2 її об’єму.

І по-друге, не треба переварювати ягоди і фрукти. Після закипання, достатньо стишити вогонь і витримати напій при легенькому кипінні 2-3 хвилини.

Цукор додається за смаком.

І не бійтесь експериментувати зі смаками та ароматами, додаючи інколи зовсім незвичну ягоду до компоту. Головне – це відчуття міри, і осінній компот вражатиме своєю незвичністю, насиченістю і смаком...


Час підготовки:
15-20 хвилин
Розділ:
Напої
Час приготування:
20-30 хвилин
Країна:
Україна
Час настоювання:
2-3 години
К-сть порцій на каструлю 6-7 л:
4-5 літрів


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Ягоди і фрукти
1,5-2
кг
Вода
5
л
Цукор
-
за смаком


Приготування компоту:
1
Воду поставити закип’ячуватись, і поки вода закипатиме, підготувати ягоди і фрукти.
2
Ягоди і фрукти помити, з яблук, груш, аличі повирізати серцевини, з слив видалити кісточки, ягоди винограду зняти з грона.
3
Підготовлені ягоди і фрукти залити окропом, поставити на вогонь і довести до кипіння, добавити за смаком цукор.
4
Стишити вогонь і проварити компот 2-3 хвилини на легенькому вогні, зняти з вогню, прикрити наполовину кришкою, залишивши трохи відкритого простору і дати настоятись та охолонути протягом декількох годин..
5
Компот зцідити через друшляк і поставити в прохолодне місце або в холодильник.

N.B.
Виноград, терен, черемха надають компоту насичений колір і терпкість. Яблука і груші – насиченість, сливи – чудовий аромат і смак, а лісові ягоди – смак і запах лісу.
Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар