| 
 Узвар з осінніх ягід і фруктів  | 
 © - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel! | 
| 
 Компот з осінніх ягід і фруктів вирізняється своїм густим, насиченим смаком і ароматом. Він є, так би мовити, підсумком кропіткої роботи садівника і природи, таким собі симбіозом праці, творчості і натхнення.
 Осінній компот нагадує вино південних широт, яке завжди має настирну фруктово-ягідну нотку і приємний терпкий смак... | 
| 
Основними компонентами осіннього компоту стають яблука, груші, виноград, сливи...
 Але, якщо проявити трохи фантазії, то можна внести в цей напій елементи екзотики, добавивши до його інгредієнтів лісові ягоди. Це можуть бути черемха, барбарис, айва, червона горобина, бузина, тощо. Адже осінь теж не однорідна, і за два ще не дуже холодних місяці – вересень-жовтень, склад напою може мінятись, доповнюватись і розширюватись. Головними ж принципами приготування компоту є, по-перше, насиченість напою інгредієнтами. Фруктово-ягідна складова каструлі повинна становити 1/3-1/2 її об’єму. І по-друге, не треба переварювати ягоди і фрукти. Після закипання, достатньо стишити вогонь і витримати напій при легенькому кипінні 2-3 хвилини. Цукор додається за смаком. І не бійтесь експериментувати зі смаками та ароматами, додаючи інколи зовсім незвичну ягоду до компоту. Головне – це відчуття міри, і осінній компот вражатиме своєю незвичністю, насиченістю і смаком... | 
|  |  | 
| 
Час підготовки: | 
 15-20 хвилин  | 
Розділ: | 
 Напої  | 
| 
Час приготування: | 
 20-30 хвилин  | 
Країна: | 
 Україна  | 
| 
Час настоювання: | 
 2-3 години  | 
К-сть порцій на каструлю 6-7 л: | 
 4-5 літрів  | 
|  |  | 
| 
Інгредієнти | 
Кількість | 
Од вим | 
| 
 Ягоди і фрукти  | 
 1,5-2  | 
 кг  | 
| 
 Вода  | 
 5  | 
 л  | 
| 
 Цукор  | 
 -  | 
 за смаком  | 
|  |  | 
| 
 ■  | 
 Приготування компоту:  | 
| 
1 | 
Воду поставити закип’ячуватись, і поки вода закипатиме, підготувати ягоди і фрукти.  | 
| 
2 | 
 Ягоди і фрукти помити, з яблук, груш, аличі повирізати серцевини, з слив видалити кісточки, ягоди винограду зняти з грона.  | 
| 
3 | 
 Підготовлені ягоди і фрукти залити окропом, поставити на вогонь і довести до кипіння, добавити за смаком цукор.  | 
| 
4 | 
 Стишити вогонь і проварити компот 2-3 хвилини на легенькому вогні, зняти з вогню, прикрити наполовину кришкою, залишивши трохи відкритого простору і дати настоятись та охолонути протягом декількох годин..  | 
| 
5 | 
 Компот зцідити через друшляк і поставити в прохолодне місце або в холодильник.  | 
N.B.
 
| 
● | 
 Виноград, терен, черемха надають компоту насичений колір і терпкість. Яблука і груші – насиченість, сливи – чудовий аромат і смак, а лісові ягоди – смак і запах лісу.  
 | 
|  |  | 
Смачного!
 © - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel! 





















 
Немає коментарів:
Дописати коментар