Оселедець під шубою
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Насичений, густий буряковий колір оселедця під шубою вбирає очі своєю привабливістю, а простий смак відварених в лушпинні овочів та свіжої цибулі, у поєднанні з солоним оселедцем, створюють неперевершений смаковий букет цієї страви...
|
Тому утриматись від оселедця під шубою практично неможливо!..
Оселедець під шубою – це також збалансована, здорова страва, з мінімальним втручанням кухаря в процес приготування, тому що від останнього залежить лише майстерно зібрати страву з різних компонентів.
При цьому, ваші творчі порухи і креативність будуть не зайвими… |
|
|
Саме тому, оселедець під шубою можна з впевненістю віднести до шедеврів світової кулінарії.
Час підготовки:
|
30 хв
|
Розділ:
|
Салати
|
Час приготування:
|
20-25 хв
|
Країна:
|
Україна
|
Час настоювання:
|
2-3 години
|
К-сть порцій:
|
10-12 порцій
|
■ Інгредієнти для приготування оселедця під шубою
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Оселедець (філе)
|
2
|
шт
|
Цибуля велика
|
2
|
шт
|
Картопля велика
|
4
|
шт
|
Морква велика
|
1
|
шт
|
Буряк великий
| 2
|
шт
|
0,5
|
л
| |
Олія
|
-
|
за потреби
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Оцет яблучний / лимонний сік
|
2-4
|
ст.ложки
|
■ Порядок приготування оселедця під шубою
|
|
|
|
|
|
|
|
■
|
Приготування оселедця під шубою:
|
1
|
Цибулю почистити, подрібнити, покласти в глибоку тарілку, покропити яблучним оцтом або лимонним соком і залишити маринуватись.
|
2
|
Оселедці почистити на філе, видалити кісточки. Як легко почистити оселедець дивіться в рецепті Як почистити оселедець.
|
3
|
Буряк, моркву, картоплю помити і відварити в лушпинні. Як відварити картоплю в лушпинні дивіться рецепт Картопля відварена в лушпинні.
|
4
| Зварені овочі занурити в холодну воду, почистити і покласти на тарілки, буряк - окремо від моркви і картоплі.
|
5
|
Злити сік з замаринованої цибулі і розстелити трохи більше половини її об’єму рівномірним шаром на мілкій тарелі, на якій викладатиметься страва.
|
6
|
Оселедець нарізати дрібними кубиками і рівномірно викласти трохи більше половини його об’єму шаром зверху цибулі.
|
7
|
Злегка змастити шар оселедця олією.
|
8
|
1 картоплину потерти рівномірно зверху оселедця на грубій тертці і злегка змастити шар картоплі майонезом.
|
9
|
Трохи більше половини об’єму моркви потерти рівномірно зверху картоплі на грубій тертці і злегка змастити шар моркви майонезом.
|
10
|
1 картоплину потерти рівномірно зверху моркви на грубій тертці і злегка змастити шар картоплі майонезом.
|
11
|
Повторити викладання шарів: цибуля + оселедець + олія + картопля + майонез + морква + майонез + картопля + майонез.
|
12
|
Буряк потерти на грубій тертці поверх усіх шарів і змастити шар буряка майонезом.
|
13
|
Поставити тарелю з оселедцем під шубою в холодильник на 2-3 години для настоювання.
|
14
|
Страва готова і смакує охолодженою!
|
N.B.
●
|
Буряка варто взяти трохи більше, ніж моркви і цибулі, яких взяти в рівній кількості. Картоплі варто брати подвійну порцію.
|
●
|
Для пропонованого об’єму краще брати два оселедця, щоб оселедець яскраво відчувався у страві, смакуючи саме оселедцем, а також страва виходитиме соковитою.
|
●
|
Шари необхідно викладати обережно, рівномірно розтрушуючи інгредієнти по всій площині товщиною 8-10 мм, щоб кожен наступний інгредієнт лише злегка покривав попередній. Змащувати майонезом потрібно легенько, не придавлюючи шари, щоб страва виходила повітряною і пухкою – тоді страва не буде глизявою, а соковитою і розпушеною.
|
●
|
Якщо оселедець і майонез не достатньо солонцюваті, то можна присолювати шари до смаку.
|
●
|
Якість майонезу надзвичайно впливає на смак страви, тому, щоб приготувати смачну, а також здорову і нешкідливу для організму страву, варто майонез зробити самим. Приготування майонезу займе у вас десять-п'ятнадцять хвилин, поки відварюватимуться овочі, але ви отримаєте чудовий соус. Рецепт приготування майонезу дивіться в рецепті Майонез.
|
|
|
Оселедець під шубою є досить поживною стравою, тому, у якості закуски потрібно брати невеличку порцію, щоб ще залишалось місця та бажання і для інших страв...
|
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар