Гарбузова каша з молоком
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Гарбузова каша з молоком є однією з найулюбленіших дитячих страв зимового сезону в українській кухні, та й не лише дитячих.
Вона манить та збуджує апетит як своїм яскравим виглядом, так і смачним ароматом, букет якого витворюється об’єднанням гарбуза, молока і пшона… |
Тарапунька і Штепсель, популярні гумористи 50-60-х років, якось казали, що молодики залишаються молодиками до старості літ, бо постійно їдять гарбузи. Можливо, секрет їхньої молодості і ховається ще десь, але гарбуз, дійсно, є витонченим овочем, який подарувала нам Природа, особливо для широт України.
І вже забулось, звідки походить сам гарбуз, тому що здавна, став він одним з традиційних овочів в українській кухні.
І вже забулось, звідки походить сам гарбуз, тому що здавна, став він одним з традиційних овочів в українській кухні.
Час підготовки:
|
15 хв
|
Розділ:
|
Страви з овочів
|
Час приготування:
|
25-30 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
2 літри
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Гарбуз
|
400
|
г
|
Пшоно
|
1
|
склянка
|
Молоко
|
0,5
|
л
|
Масло
|
50
|
г
|
Цукор
|
-
|
за смаком
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
|
|
|
|
■
|
Приготування гарбузової каші:
|
1
|
Пшоно промити і зварити майже до готовності.
|
2
|
Гарбуз почистити, порізати на кубики, покласти в каструлю, добавити ½ склянки води і зварити до готовності (15-20 хвилин), але не переварювати.
|
3
|
Молоко закип’ятити, добавити гарбуз, пшоно, цукор, скоригувати на сіль і проварити на легенькому вогні протягом 5 хвилин.
|
4
|
Масло класти в тарілку порційно або можна розпустити масло в каструлі перед тим, як зняти готову кашу з вогню.
|
N.B.
●
|
Замість пшона можна взяти рис – це також традиційно, але можна класти в гарбуз і будь-яку іншу кашу, що лише розширить ваш смаковий досвід.
|
●
|
За бажанням, перед тим, як зняти страву з вогню, в кашу можна добавляти трохи ваніліну, кориці але щоб вони відверто не відчувалися, а лише доповнювали аромат і смак гарбуза.
|
●
|
Перед тим, як зняти кашу з вогню, можна добавити до неї ізюм, який внесе у страву свою родзинку...
|
●
|
Страву можна тушкувати на маленькому вогні і довший час, регулярно помішуючи, щоб не пригоріло молоко – до повного розімлівання гарбуза.
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар