вівторок, 5 грудня 2017 р.

Pumpkin porridge with milk

Гарбузова каша з молоком
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Гарбузова каша з молоком є однією з найулюбленіших дитячих страв зимового сезону в українській кухні, та й не лише дитячих.

Вона манить та збуджує апетит як своїм яскравим виглядом, так і смачним ароматом, букет якого витворюється об’єднанням гарбуза, молока і пшона…

Тарапунька і Штепсель, популярні гумористи 50-60-х років, якось казали, що молодики залишаються молодиками до старості літ, бо постійно їдять гарбузи. Можливо, секрет їхньої молодості і ховається ще десь, але гарбуз, дійсно, є витонченим овочем, який подарувала нам Природа, особливо для широт України.

І вже забулось, звідки походить сам гарбуз, тому що здавна, став він одним з традиційних овочів в українській кухні.

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Страви з овочів
Час приготування:
25-30 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
2 літри


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Гарбуз
400
г
Пшоно
1
склянка
Молоко
0,5
л
Масло
50
г
Цукор
-
за смаком
Сіль
-
за смаком


Приготування гарбузової каші:
1
Пшоно промити і зварити майже до готовності.
2
Гарбуз почистити, порізати на кубики, покласти в каструлю, добавити ½ склянки води і зварити до готовності (15-20 хвилин), але не переварювати.
3
Молоко закип’ятити, добавити гарбуз, пшоно, цукор, скоригувати на сіль і проварити на легенькому вогні протягом 5 хвилин.
4
Масло класти в тарілку порційно або можна розпустити масло в каструлі перед тим, як зняти готову кашу з вогню.


N.B.
Замість пшона можна взяти рис – це також традиційно, але можна класти в гарбуз і будь-яку іншу кашу, що лише розширить ваш смаковий досвід.
За бажанням, перед тим, як зняти страву з вогню, в кашу можна добавляти трохи ваніліну, кориці але щоб вони відверто не відчувалися, а лише доповнювали аромат і смак гарбуза.
Перед тим, як зняти кашу з вогню, можна добавити до неї ізюм, який внесе у страву свою родзинку...
Страву можна тушкувати на маленькому вогні і довший час, регулярно помішуючи, щоб не пригоріло молоко – до повного розімлівання гарбуза.



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар