вівторок, 28 листопада 2017 р.

Pumpkin Smoothie

Гарбузове смузі
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Є овочі і фрукти, колір яких не може залишити байдужою людину, яка їх бачить. Розрізаний гарбуз як раз і відноситься до подібних продуктів, тому що золотавий колір його м’якоті обов’язково причарує ваш погляд.

А його аромат і смак, дійсно, роблять гарбуз чудом природи, яке нічим не поступається екзотичним фруктам тропічних широт...

Назва «смузі» (smoothie) походить від англійського «smooth – рівний, однорідний, гладенький, м'який», а сама страва представляє собою густий напій з м’якоттю, такий собі коктейль або мус, приготовлений за допомогою блендера.

Для смузі використовують свіжі, свіжозаморожені або ледь приварені фрукти, овочі, ягоди. Це, так би мовити – основа будь-якого смузі, але довершують страву молоко, вершки, йогурт, кефір, морозиво, тощо... А горіхи, мюслі, шоколад, сир, м’ята, меліса, сироп, мед, цукор, тощо, роблять смузі не лише корисним, а й дозволяють отримати ще й естетичне задоволення від процесу здорового харчування.



Гарбуз - це не лише естетичне чудо природи, призначене милувати наш погляд на кухні у вигляді композиції з декоративних гарбузиків, але й надзвичайно цінний дієтичний продукт, який обов’язково повинен бути у складі харчового раціону кожної людини.

Звичайно ж, можна тішити власну амбітність фрешами у барної стійки якогось ТРЦ, а можна просто сісти на гарбузову дієту, якщо не дієту, то обов’язково увести у своє щоденне харчування гарбуз, готуючи його окремо або ж додаючи у свої буденні страви.

І гарбузове смузі може стати одним з ваших коронних рецептів, які ви можете обігрувати в чисельних варіаціях, додаючи до гарбуза банани, ківі, суницю, малину, все, що ви встигли заморозити на зиму протягом фруктово-ягідного літнього сезону.

Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Страви з овочів
Час приготування:
15-20 хвилин
-
-
-
-
К-сть порцій:
2-4 порції


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Гарбуз
1
скибка
Банан
1
шт
Кисляк, йогурт, вершки...
1
склянка
Цукор, мед, сироп...
-
за смаком



Приготування смузі:
1
Скибку гарбуза почистити від насіння і шкуринки.
2
Покласти в каструлю гарбуз цілою скибкою або нарізаним кубиками.
3
Налити на дно каструлі 50-100 мл води.
4
Накрити каструлю кришкою, довести до кипіння.
5
Стишити вогонь і протушкувати до готовності протягом 15 хв. Не варто переварювати гарбуз, він повинен бути на межі готовності.
6
Банан почистити, нарізати шматочками і добавити до гарбуза.
7
Добавити за смаком мед або цукор, або сироп (факультативно).
8
Збити блендером страву до однорідної гладенької маси.
9
Добавити кисляк, йогурт, вершки... і ще раз збити все блендером або міксером до однорідної маси.
10
Розкласти смузі по склянках, прикрасити тертим шоколадом, краплиною сметани або збитих вершків, листочками м’яти, меліси, тощо...
11
Страва готова! Ви маєте здоровий, дієтичний продукт, який ще й радує око...


N.B.
Гарбузове смузі смакує саме по собі, навіть без добавляння інших фруктів, овочів, підсолоджувачів або інших інгредієнтів.
Додавання інших ягід, фруктів, овочів лише урізноманітнюють і доповнюють гарбуз.
Мелені кориця, імбир, ваніль, мускат, цикорій, тощо, не лише створять смаковий і нюховий букет страви, а й посилять її корисність.
Не бійтесь експериментувати, але пам’ятайте про розумну помірність...



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар