Гарбузове смузі
|
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Є овочі і фрукти, колір яких не може залишити байдужою людину, яка їх бачить. Розрізаний гарбуз як раз і відноситься до подібних продуктів, тому що золотавий колір його м’якоті обов’язково причарує ваш погляд.
А його аромат і смак, дійсно, роблять гарбуз чудом природи, яке нічим не поступається екзотичним фруктам тропічних широт... |
Назва «смузі» (smoothie) походить від англійського «smooth – рівний, однорідний, гладенький, м'який», а сама страва представляє собою густий напій з м’якоттю, такий собі коктейль або мус, приготовлений за допомогою блендера.
Для смузі використовують свіжі, свіжозаморожені або ледь приварені фрукти, овочі, ягоди. Це, так би мовити – основа будь-якого смузі, але довершують страву молоко, вершки, йогурт, кефір, морозиво, тощо... А горіхи, мюслі, шоколад, сир, м’ята, меліса, сироп, мед, цукор, тощо, роблять смузі не лише корисним, а й дозволяють отримати ще й естетичне задоволення від процесу здорового харчування.
Для смузі використовують свіжі, свіжозаморожені або ледь приварені фрукти, овочі, ягоди. Це, так би мовити – основа будь-якого смузі, але довершують страву молоко, вершки, йогурт, кефір, морозиво, тощо... А горіхи, мюслі, шоколад, сир, м’ята, меліса, сироп, мед, цукор, тощо, роблять смузі не лише корисним, а й дозволяють отримати ще й естетичне задоволення від процесу здорового харчування.
Гарбуз - це не лише естетичне чудо природи, призначене милувати наш погляд на кухні у вигляді композиції з декоративних гарбузиків, але й надзвичайно цінний дієтичний продукт, який обов’язково повинен бути у складі харчового раціону кожної людини.
Звичайно ж, можна тішити власну амбітність фрешами у барної стійки якогось ТРЦ, а можна просто сісти на гарбузову дієту, якщо не дієту, то обов’язково увести у своє щоденне харчування гарбуз, готуючи його окремо або ж додаючи у свої буденні страви. І гарбузове смузі може стати одним з ваших коронних рецептів, які ви можете обігрувати в чисельних варіаціях, додаючи до гарбуза банани, ківі, суницю, малину, все, що ви встигли заморозити на зиму протягом фруктово-ягідного літнього сезону. |
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з овочів
|
Час приготування:
|
15-20 хвилин
|
-
|
-
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
2-4 порції
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Гарбуз
|
1
|
скибка
|
Банан
|
1
|
шт
|
Кисляк, йогурт, вершки...
|
1
|
склянка
|
Цукор, мед, сироп...
|
-
|
за смаком
|
|
|
|
|
■
|
Приготування смузі:
|
1
|
Скибку гарбуза почистити від насіння і шкуринки.
|
2
|
Покласти в каструлю гарбуз цілою скибкою або нарізаним кубиками.
|
3
|
Налити на дно каструлі 50-100 мл води.
|
4
|
Накрити каструлю кришкою, довести до кипіння.
|
5
|
Стишити вогонь і протушкувати до готовності протягом 15 хв. Не варто переварювати гарбуз, він повинен бути на межі готовності.
|
6
|
Банан почистити, нарізати шматочками і добавити до гарбуза.
|
7
|
Добавити за смаком мед або цукор, або сироп (факультативно).
|
8
|
Збити блендером страву до однорідної гладенької маси.
|
9
|
Добавити кисляк, йогурт, вершки... і ще раз збити все блендером або міксером до однорідної маси.
|
10
|
Розкласти смузі по склянках, прикрасити тертим шоколадом, краплиною сметани або збитих вершків, листочками м’яти, меліси, тощо...
|
11
|
Страва готова! Ви маєте здоровий, дієтичний продукт, який ще й радує око...
|
N.B.
●
|
Гарбузове смузі смакує саме по собі, навіть без добавляння інших фруктів, овочів, підсолоджувачів або інших інгредієнтів.
|
●
|
Додавання інших ягід, фруктів, овочів лише урізноманітнюють і доповнюють гарбуз.
|
●
|
Мелені кориця, імбир, ваніль, мускат, цикорій, тощо, не лише створять смаковий і нюховий букет страви, а й посилять її корисність.
|
●
|
Не бійтесь експериментувати, але пам’ятайте про розумну помірність...
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар