неділю, 9 липня 2023 р.

Sweet Creamy Baby Carrots

Молода солодка морква
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Ця страва несподівано вражає своєю десертною витонченістю.

Як так може бути – звичайна морква, а смакує немов найвишуканіша ягода!?...

Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Страви з овочів; Солодкі страви
Час тушкування:
40 хвилин
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Широка і глибока сковорода 
або широка каструля
К-сть порцій:
4 порції

■ Інгредієнти для приготування молодої солодкої моркви

Для поливки:


Ягідний сироп

Збиті з цукром вершки або сметана
   
Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для страви:
-
-
Морква молода
1
кг
Масло
1
ст.ложка
Цукор
1
ст.ложка
Сметана
0,5
склянки
Крохмаль
1
ч.ложка
Кориця мелена
0,5
ч.ложки
Мускатний горіх мелений (на кінчику ножа)
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Для поливки:
-
-
Будь-який ягідний сироп
-
до смаку
Збиті вершки (за бажанням)
-
до смаку
Збиті білки (на одну порцію - за бажанням)
1
шт

■ Порядок приготування молодої солодкої моркви


1
Моркву пошкрябати, помити і нарізати грубими кружальцями.
2
У широкій і глибокій сковороді або в широкій каструлі, на помірному вогні, перемішуючи, розтопити масло з цукром до утворення легкої піни.
3
Додати подрібнену моркву і помішуючи, припустити протягом декількох хвилин на сильному вогні, уникаючи карамелізації цукру.
4
Влити трохи води (вода повинна ледь доходити до середини моркви), довести до кипіння, стишити вогонь до легенького, не щільно накрити покришкою, щоб випаровувалась волога і тушкувати до випаровування води та розм’якшення моркви (~40 хвилин).
5
Коли морква стане м’якою, додати до неї змішану з борошном, корицею, мускатним горіхом сметану, трохи присолити і помішуючи, довести страву на помірному вогні до легкого загущення.
Страва смакує як гарячою, так і холодною.
При подачі гарячою,
- страву злегка полити будь-яким кисло-солодким ягідним сиропом,
При подачі страви холодною, також можна
- покласти зверху трохи збитих вершків або сметани;
- злегка притрусити цукровою пудрою;
- обережно перемішати зі збитими до стійкої піни білками з цукром.


N.B.
Ця страва сезонна і готується саме тоді, коли з’являється молода морква – кінець червня-початок липня, тому, поставте собі нагадування, щоб не пропустити такого цінного моменту.
Така морквяна страва також корисна для шлунка, тому що вона легка, не зважаючи на присутнцість вершків.


Гаряча страва з порічковим сиропом:


Холодна страва з порічковим сиропом і цукровою пудрою:


Молода морква зі збитими з цукром білками (на одну порцію): 1 білок + 1 ч.ложка цукру, збити до стійкої піни, злегка вимішати з охолодженою морквою. Страва смакує холодною, відразу ж після приготування.



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар