Молода солодка морква
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Ця страва несподівано вражає своєю десертною витонченістю.
Як так може бути – звичайна морква, а смакує немов найвишуканіша ягода!?... |
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з овочів; Солодкі страви
|
Час тушкування:
|
40 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Широка і глибока сковорода або широка каструля
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування молодої солодкої моркви
Для поливки:
Ягідний сироп
| Збиті з цукром вершки або сметана
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для страви:
|
-
|
-
|
Морква молода
|
1
|
кг
|
Масло
|
1
|
ст.ложка
|
Цукор
|
1
|
ст.ложка
|
Сметана
|
0,5
|
склянки
|
Крохмаль
|
1
|
ч.ложка
|
Кориця мелена
|
0,5
|
ч.ложки
|
Мускатний горіх мелений (на кінчику ножа)
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Для поливки:
|
-
|
-
|
Будь-який ягідний сироп
|
-
|
до смаку
|
Збиті вершки (за бажанням)
|
-
|
до смаку
|
Збиті білки (на одну порцію - за бажанням)
|
1
|
шт
|
■ Порядок приготування молодої солодкої моркви
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Моркву пошкрябати, помити і нарізати грубими кружальцями.
|
2
|
У широкій і глибокій сковороді або в широкій каструлі, на помірному вогні, перемішуючи, розтопити масло з цукром до утворення легкої піни.
|
3
|
Додати подрібнену моркву і помішуючи, припустити протягом декількох хвилин на сильному вогні, уникаючи карамелізації цукру.
|
4
|
Влити трохи води (вода повинна ледь доходити до середини моркви), довести до кипіння, стишити вогонь до легенького, не щільно накрити покришкою, щоб випаровувалась волога і тушкувати до випаровування води та розм’якшення моркви (~40 хвилин).
|
5
|
Коли морква стане м’якою, додати до неї змішану з борошном, корицею, мускатним горіхом сметану, трохи присолити і помішуючи, довести страву на помірному вогні до легкого загущення.
|
●
|
Страва смакує як гарячою, так і холодною.
|
●
|
При подачі гарячою,
- страву злегка полити будь-яким кисло-солодким ягідним сиропом, |
●
|
При подачі страви холодною, також можна
- покласти зверху трохи збитих вершків або сметани; - злегка притрусити цукровою пудрою; - обережно перемішати зі збитими до стійкої піни білками з цукром. |
N.B.
●
|
Ця страва сезонна і готується саме тоді, коли з’являється молода морква – кінець червня-початок липня, тому, поставте собі нагадування, щоб не пропустити такого цінного моменту.
|
●
|
Така морквяна страва також корисна для шлунка, тому що вона легка, не зважаючи на присутнцість вершків.
|
|
|
Гаряча страва з порічковим сиропом:
|
|
|
|
Холодна страва з порічковим сиропом і цукровою пудрою:
|
|
Молода морква зі збитими з цукром білками (на одну порцію): 1 білок + 1 ч.ложка цукру, збити до стійкої піни, злегка вимішати з охолодженою морквою. Страва смакує холодною, відразу ж після приготування.
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар