вівторок, 27 серпня 2019 р.

Pork Loin Roasted with Ginger and Vegetables

Полядвиця - корейка свиняча запечена з імбиром та овочами
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Корейка або філе є м’ясом найвищого сорту із середньої частини хребта туші.

Але сухе словникове визначення не збурює уяву вишуканими стравами, які можна з неї приготувати...

Є декілька способів приготувати філе: найпростіше – це відрізати з свіжини шматок філе товщиною в два пальці і обсмажити його протягом декількох хвилин на сильному вогні з обох боків, коли зверху утворюється рум’яна скоринка, а всередині залишається соковита плоть, з ледь рожевуватим кольором, насичена м'ясним соком...


Оскільки корейка є найпіснішою частиною свинячої туші, то вона чудово підходить до відбивних (стейків), шинки і запікання цілим шматком в підливі, наприклад, завиванця. А при запіканні, саме підлива створює вишуканий смак страви.

Саме тому, можна запекти філе або ж корейку цілим шматком, з кісточкою, і отримати не менш смаковиту страву, в якій під час запікання, м’ясний сік, разом з іншими складовими, перетворюється на запашну підливу...

Можливо, продивившись рецепти запікання м’яса з LovelyTravel, вам здасться, що всі вони однакові, але це вірно лише з одного боку, адже насправді, в світі, не так вже і багато можливостей приготувати якусь унікальну м'ясну страву: м’ясо, овочі, спеції і прянощі, вино, тощо... Все повторюється, незалежно, в якій частині світу ви знаходитесь, але все вирішують деталі: додавши більше гострого перцю або якоїсь прянощі, наприклад, імбиру або апельсину, або навіть помінявши марку вина для замочування, ви вносите вже зовсім іншу ноту у свій кулінарний витвір, який щоразу грає чимось іншим, пікантним, незвичним, неймовірним...
В пропонованому рецепті, неймовірну нотку, окрім підливи, яка утворюється в процесі запікання, вносять шматочки сала, імбиру та часнику, якими шпигують філе, а потім, поливши його підливою, ви отримуєте в тарілці неймовірну смакову палітру!..

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Буженина, Свинина, Страви з м'яса
Час засолювання:
2-3 години
Країна:
Україна
Час запікання:
3 години
К-сть порцій:
~ 2 кг

Інгредієнти для Філе свинячого, шпигованого імбиром і салом та запеченого з овочами


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Корейка (філе) свиняча з кісточкою
2
кг
Сало свіжосолоне
100
г
Сіль
~2-3
ст.ложки
Морква
0,5
кг
Селера, петрушка
100
г
Імбир корінь
100
г
Часник
3
головки
Цибуля ріпчаста
0,5
кг
Набір перців горошком і спецій (чорний, білий, зелений, червоний, 
духмяний, гвоздика, насіння кропу, лавровий лист, тощо...)
-
до смаку
Чорний перець мелений
-
до смаку

Порядок приготування страви


1
М’ясо посолити з усіх боків, покласти в миску, накрити плівкою або кришкою і поставити просолюватись на 2-3 години в холодильник.
2
Просолене м’ясо промити проточною холодною водою, висушити серветкою.
3
На дно чавунної гусятниці або каструлі покласти гілочки естрагону, материнки, чебрецю, лавровий лист, набір перців, тощо...
4
Покласти на прянощі обчищені і грубо нашатковані  коренеплоди, половину часнику та половину імбиру.
5
Прорізати у м’ясі, між кісточками, глибокі кишеньки, слідкуючи, щоб не прорізати м’ясо наскрізь.
6
Головку часнику обчистити і нарізати зубці пластинками. Іншу половину імбиру почистити і дрібно нашаткувати. Сало нарізати невеличкими кусками по кількості зроблених кишеньок. Притрусити кишеньки меленим чорним перцем, нашпигувати їх нашаткованими овочами і зверху запечатати шматочками сала. Покласти нашпиговане м’ясо зверху овочів жировою частиною вниз, а кісточками вгору і накрити покришкою.
7
Увімкнути духовку розігріватись на максимум і поставити в неї гусятницю.
8
Через 10-15 хвилин, коли духовка прогріється, а м’ясо почне закипати, стишити вогонь до 150 °С і запікати протягом 3 годин.
9
Дістати готову страву з духовки, обережно, щоб не поруйнувати м’ясо, викласти за допомогою широких лопаток на тарелю.
10
Овочі з дна гусятниці скинути на сито, зцідивши юшку, залити їх невеликою кількістю води, щоб вода ледь покривала овочі, довести до кипіння, проварити протягом 10-15 хвилин при помірному кипінні, процідити до попередньої юшки, довести все до кипіння, скорегувати на сіль та прянощі і використовувати в якості підливи.
11
М'ясо розрізати на порційні куски між кісточками, покласти в широку каструльку і залити підливою. Дати постояти хвилин 15-30 і подавати порційно, поливаючи м’ясо утвореною підливою.
Страва смакує як гарячою, так і холодною. М’ясо можна нарізати невеликими кубиками і занурити в підливу для настоювання. Подавати страву обов’язково з підливою.


N.B.
Оскільки корейка є дуже пісним м’ясом, то шпигування салом покращує смак готової страви, а підлива страву довершує.
Перець горошком варто розчавлювати в ступці або лезом широкого ножа не дуже його подрібнюючи. Трави також не дуже розтирати.
Естрагон, материнка та чебрець просто створені для м’ясних страв. Але з естрагоном потрібно знати міру, тому що він є досить різкою пряністю. Для підливи, можна добавляти й інші мелені трави на свій власний смак, а також сушені гриби.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар