неділя, 11 серпня 2019 р.

Crucian Carp Baked in Sour Cream

Карасі в сметані
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 


Можна сказати, що третім кроком в освоєнні кухні з карасями є рецепт карасів в сметані, який, хоча і не остаточно, але довершує тему смажених карасів, яка покроково розкривалась в рецептах смажених карасів та карасів смажених з цибулею, адже сметана є унікальним продуктом, який може облагородити будь-яку страву, але саме рибі вона додає витонченості і вишуканості смаку...

Тому, не зайвим буде ще раз переглянути рецепти Карасі смажені та Карасі смажені з цибулею.

Час підготовки:
30 хв
Розділ:
Страви з риби
Час приготування:
1,5-2 години
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4 порції

■ Інгредієнти для приготування карасів в сметані


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Карасі
1
кг
Цибуля велика
1
кг
Корінь петрушки / селери (або обидва разом)
3-4
шт
Картопля
1
кг
Перець чорний мелений
-
за смаком
Суміш пряних трав мелених (хмелі-сунелі, тощо...)
-
за смаком
Сметана
500
мл
Борошно пшеничне для панірування риби
3-4
ст.ложки
Сухарі пшеничні панірувальні
2-3
ст.ложки
Олія для смаження
-
за потребою
Сіль
-
за смаком
Зелень (кріп, петрушка, кінза, базилік...) для гарніру
1
букет

■ Порядок приготування карасів в сметані


Приготування карасів в сметані:
1
Карасів почистити від луски, випатрати, вичистити чорну плівку з черевної порожнини, видалити зябра, помити, дати стекти воді (все, як описано в рецепті Карасі смажені).
2
Підготовлених карасів висушити абсорбуючою серветкою, гарно натерти сіллю і залишити на тарілці просолюватись.
3
Цибулю почистити, порізати півкільцями товщиною близько 1 см.
4
Корінь петрушки / селери почистити і нашаткувати соломкою.
5
Картоплю почистити, розрізати на четвертинки, висушити вологу і обсмажити на сильному вогні в олії до утворення рум’яної шкуринки, викласти шумівкою, щоб стікала олія, на тарілку.
6
Борошно насипати на мілку, широку тарілку і запанірувати в ньому підготовлену рибу з усіх боків.
7
Рибу підсмажити на олії на середньому вогні з обох боків до золотавого кольору і утворення хрумкої скоринки, викласти на тарілку.
8
Цибулю пропасерувати на сильному вогні до розм’якшення, добавити до неї корені і ще трохи пропасерувати до їх розм’якшення. Увімкнути духовку
9
Духовку розігріти до максимуму (250-260 °C).
10
В широкий сотейник або сковорідку, або інший посуд для запікання, викласти на дно половину цибулі і коренів, притрусити меленими прянощами і чорним перцем.
11
Рибу покласти на цибулю, бажано, в один шар або ж поряд одна з одною, якщо мало місця.
12
Викласти зверху риби іншу половину цибулі і коренів, знову притрусити прянощами і чорним перцем.
13
Викласти зверху картоплю, все залити сметаною і накрити кришкою.
14
Страву поставити в розігріту до 250-260 °C духовку, дати закипіти сметані і стишити вогонь до 180-200 °C.
15
Запікати 1-1,5 години (в залежності від розмірів карасів).
16
Страву дістати з духовки, зняти кришку і притрусити панірувальними сухарями.
17
Поставити страву без кришки в духовку. Запікати 30 хвилин при 200 °C.
18
Готову страву дістати з духовки, дати постояти хвилин 30 для доходження і охолодження. Обережно, щоб не порушити рибу, зняти лопаткою картоплю на окрему тарілку. Рибу діставати обережно широкою, пласкою лопаткою, щоб не зруйнувати її цілісність, викладати порційно на тарілки і добавляти картоплю, цибулю, підливу, зверху можна притрусити подрібненою зеленню.
19
Страва смакує як гарячою, так і холодною!


N.B.
Кісточки у невеличких карасиків майже повністю перемлівають, тому, краще брати рибини невеликих розмірів, по декілька штук на порцію. У великих карасів, перемлівають лише тоненькі кісточки, і їсти їх потрібно без поспіху, старанно вибираючи кістки. Тому, страва пасує до гарної вечері з друзями або в родинному затишку...
За цим рецептом можна готувати не лише карасів, а будь-яку рибу, особливо прісноводну. У морської риби з м’яким хребтом, кістки перемлівають майже повністю


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар