Карасі в сметані
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Можна сказати, що третім кроком в освоєнні кухні з карасями є рецепт карасів в сметані, який, хоча і не остаточно, але довершує тему смажених карасів, яка покроково розкривалась в рецептах смажених карасів та карасів смажених з цибулею, адже сметана є унікальним продуктом, який може облагородити будь-яку страву, але саме рибі вона додає витонченості і вишуканості смаку...
|
Тому, не зайвим буде ще раз переглянути рецепти Карасі смажені та Карасі смажені з цибулею.
|
Час підготовки:
|
30 хв
|
Розділ:
|
Страви з риби
|
Час приготування:
|
1,5-2 години
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування карасів в сметані
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Карасі
|
1
|
кг
|
Цибуля велика
|
1
|
кг
|
Корінь петрушки / селери (або обидва разом)
|
3-4
|
шт
|
Картопля
|
1
|
кг
|
Перець чорний мелений
|
-
|
за смаком
|
Суміш пряних трав мелених (хмелі-сунелі, тощо...)
|
-
|
за смаком
|
Сметана
|
500
|
мл
|
Борошно пшеничне для панірування риби
|
3-4
|
ст.ложки
|
Сухарі пшеничні панірувальні
|
2-3
|
ст.ложки
|
Олія для смаження
|
-
|
за потребою
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Зелень (кріп, петрушка, кінза, базилік...) для гарніру
|
1
|
букет
|
■ Порядок приготування карасів в сметані
|
|
|
|
|
|
|
|
■
|
Приготування карасів в сметані:
|
1
|
Карасів почистити від луски, випатрати, вичистити чорну плівку з черевної порожнини, видалити зябра, помити, дати стекти воді (все, як описано в рецепті Карасі смажені).
|
2
|
Підготовлених карасів висушити абсорбуючою серветкою, гарно натерти сіллю і залишити на тарілці просолюватись.
|
3
|
Цибулю почистити, порізати півкільцями товщиною близько 1 см.
|
4
|
Корінь петрушки / селери почистити і нашаткувати соломкою.
|
5
|
Картоплю почистити, розрізати на четвертинки, висушити вологу і обсмажити на сильному вогні в олії до утворення рум’яної шкуринки, викласти шумівкою, щоб стікала олія, на тарілку.
|
6
|
Борошно насипати на мілку, широку тарілку і запанірувати в ньому підготовлену рибу з усіх боків.
|
7
|
Рибу підсмажити на олії на середньому вогні з обох боків до золотавого кольору і утворення хрумкої скоринки, викласти на тарілку.
|
8
|
Цибулю пропасерувати на сильному вогні до розм’якшення, добавити до неї корені і ще трохи пропасерувати до їх розм’якшення. Увімкнути духовку
|
9
|
Духовку розігріти до максимуму (250-260 °C).
|
10
|
В широкий сотейник або сковорідку, або інший посуд для запікання, викласти на дно половину цибулі і коренів, притрусити меленими прянощами і чорним перцем.
|
11
|
Рибу покласти на цибулю, бажано, в один шар або ж поряд одна з одною, якщо мало місця.
|
12
|
Викласти зверху риби іншу половину цибулі і коренів, знову притрусити прянощами і чорним перцем.
|
13
|
Викласти зверху картоплю, все залити сметаною і накрити кришкою.
|
14
|
Страву поставити в розігріту до 250-260 °C духовку, дати закипіти сметані і стишити вогонь до 180-200 °C.
|
15
|
Запікати 1-1,5 години (в залежності від розмірів карасів).
|
16
|
Страву дістати з духовки, зняти кришку і притрусити панірувальними сухарями.
|
17
|
Поставити страву без кришки в духовку. Запікати 30 хвилин при 200 °C.
|
18
|
Готову страву дістати з духовки, дати постояти хвилин 30 для доходження і охолодження. Обережно, щоб не порушити рибу, зняти лопаткою картоплю на окрему тарілку. Рибу діставати обережно широкою, пласкою лопаткою, щоб не зруйнувати її цілісність, викладати порційно на тарілки і добавляти картоплю, цибулю, підливу, зверху можна притрусити подрібненою зеленню.
|
19
|
Страва смакує як гарячою, так і холодною!
|
N.B.
●
|
Кісточки у невеличких карасиків майже повністю перемлівають, тому, краще брати рибини невеликих розмірів, по декілька штук на порцію. У великих карасів, перемлівають лише тоненькі кісточки, і їсти їх потрібно без поспіху, старанно вибираючи кістки. Тому, страва пасує до гарної вечері з друзями або в родинному затишку...
|
●
|
За цим рецептом можна готувати не лише карасів, а будь-яку рибу, особливо прісноводну. У морської риби з м’яким хребтом, кістки перемлівають майже повністю
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар