неділя, 3 лютого 2019 р.

Foil Packet Stuffed Potato

Картопля з начинкою запечена в фользі
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Ця страва, швидше за все, є розвагою, хоча, і у поєднанні з певними кулінарними технологіями.

Тому, відправляючись на пікнік, покладіть до рюкзака декілька картоплин у фользі, що, несподівано, дозволить вам похизуватися перед друзями своїм креативом, отримавши як смакове, так і естетичне задоволення!..

Власне, картопля запікається на вогні всього декілька хвилин: хай то буде електроконфорка або сковорідка на газу, або решітка гриля, тому що всі інші маніпуляції то – підготовка...

Для страви, по-перше, потрібно брати картоплю більше середнього або великого розміру (тобто, одна картоплина на людину), без пошкоджень на шкуринці.

По-друге, картоплю можна відварити в лушпинні у соляному розчині або приготувати в мікрохвильці: в обох випадках, картопля матиме своєрідний смак.

В начинці, ви можете проявити весь свій творчий потенціал, при цьому, пам’ятаючи про помірність...

Найпростіше – це масло з сиром, які можна довершувати подрібненими грибами, шинкою, ковбасою, м’ясом, рибою, зеленню, тощо...

Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Страви з овочів
Час приготування:
40 хвилин
Країна:
Україна
Час запікання:
2-4 хвилини
К-сть порцій:
1 велика картоплина на порцію


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для страви:
-
-
Картопля більше середнього або великого розміру
2
шт
Масло
50
г
Сир
50
г
Сіль
-
за смаком
Перець чорний мелений
-
за смаком
Мускатний горіх мелений
-
за смаком
Зелень петрушки, кропу, кінзи, тощо...
2-3
гілочки



Приготування картоплі:
1
Картоплю, без пошкоджень і уражень шкуринки, гарно помити, щоб на шкуринці не залишилось бруду, покласти в каструлю, добавити 5-6 столових ложок з горою солі на 1 л води, залити окропом, довести до кипіння, стишити вогонь і варити до готовності. Картопля повинна бути повністю готовою, навіть трохи перевареною, тобто – м’якою, а не твердою.
2
Як тільки картопля звариться (ви відчуєте це навіть на запах готової в лушпинні картоплі), відразу ж злити солону воду, в якій варилась картопля, не залишаючи її в солоній воді, тому що картопля почне набиратись солі. Картоплю тримати на теплій плиті, щоб вона не охолоджувалась. Можна налити на дно каструлі трохи гарячої води і поставити на найменший вогонь, але без кипіння.
3
Поки відварюється картопля підготувати фольгу, відмотавши з рулону на кожну картоплину по 50 см фольги і склавши її навпіл.
4
Зелень помити і подрібнити.
5
Сир потерти на тертушці.
6
Одягнути на одну руку кухонну рукавичку або покласти рушничок, зверху покласти складений у двічі аркуш фольги, дістати одну картоплину з каструлі і покласти на фольгу.
7
Акуратно підрізати ножем, зверху, по колу, шкуринку площею 1/3 картоплини і зняти її з картоплини.
8
Акуратно поробити столовим ножем (бажано, з тупим кінцем) подовжні, поперечні і навскісні надрізи на обчищеній площині на всю глибину картоплини, слідкуючи щоб не прорізати шкуринку і фольгу.
9
Покласти на картоплину третину порції масла і невеликою виделкою розім’яти картопляну м’якоть, утримуючи долонею форму фольги.
10
Добавити третину сиру і продовжити розминати ножем картоплю з маслом і сиром.
11
Продовжити ще двічі закладати в картоплю масло і сир, як описано в попередніх пунктах, приправивши страву до смаку сіллю, перцем і мускатним горіхом.
12
Добавити до картоплі зелень і ще раз вимішати.
13
Підправити виделкою розім’яту картоплину до купи і обгорнути її зверху фольгою.
14
Загорнуту в фольгу картоплину, не перевертаючи, покласти на тарілку і проробити те ж саме з наступною картоплею.
15
Покласти картоплю дном на розігріту конфорку, сковорідку, якщо газова плита, або на решітку гриля і трохи запекти протягом 2-4 хвилин.
16
Можна трохи запекти картоплю і з боків.
16
Подавати страву гарячою, можна в фользі, а можна викласти і на тарілку.


N.B.
Картоплю потрібно готувати швидко, щоб вона не вихолоджувалась, тому що сир і масло не розтануть. Інша картопля повинна залишатись накритою або в мікрохвильці, або на теплій плиті. Тому, якщо ви готуєте на декілька порцій, то картоплю потрібно буде трохи підігрівати.
Ніж обов’язково беріть не гострий, а столовий, з заокругленим носиком, щоб не прорізати шкуринку і фольгу.
В начинку до картоплі, можна добавляти посічені зелень, часник, солоні гриби, шинку, тощо...
Масла повинно бути завжди вдосталь, щоб картопля не була сухою.
Таку картоплю можна готувати запікаючи безпосередньо в духовці, обгорнувши її фольгою, але тоді страва готується довше і з нею більше мороки. Ефект печеної картоплі дає як раз відварювання в насиченому сольовому розчині та запікання вже готової картоплі у фользі.
Якщо ви відварюєте картоплю у воді, то потрібно покласти на 1 літр води близько 5 столових ложок солі. Після закипання води, картопля вариться близько 30-35 хвилин. Сіль не проходить крізь шкуринку, а лише підсушує її, створюючи ефект запеченості. Як тільки картопля зготувалась, солону воду потрібно відразу ж злити, сполоснувши картоплю чистою гарячою водою, щоб вона не охолоджувалась і поставити знову в каструлі на теплу плиту, накривши кришкою. Можна на дно каструлі налити трохи води і увімкнути мінімальний вогонь.
Картоплю можна відварювати і в мікрохвильовій пічці. Для цього, покласти її у відповідний посуд без води, накрити кришкою і запікати до готовності. На половині часу приготування, перевернути картоплю на інший бік. Потім, все робити за рецептом.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар