понеділок, 15 червня 2020 р.

Stew with Early Vegetables

Рагу з ранніх овочів
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Ранні овочі мають свій неперевершений шарм – це свіжість, ніжність, витонченість смаку. Це – травнева ніжна зелень і насиченість кольорів початку літа. Це – вишуканість страви, в якій кожен овоч відчувається, вгадується, а об’єднавшись разом, вони створюють неймовірний букет смаку і аромату!.. 

Ранні овочі не люблять багато спецій: трохи чорного перцю, мускату, імбиру, тощо, достатньо, щоб підкреслити весняну свіжість, але класти їх потрібно обережно, без різких нот.

А в результаті, ви отримуєте ніжний шедевр від самої Природи, яка лише набирає сил...

Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Страви з овочів, Рагу
Час приготування:
20-25 хвилин
Країна:
Україна
Час настоювання:
15-20 хвилин
К-сть порцій:
2,5-3 літри

■ Інгредієнти для приготування рагу з ранніх овочів

 

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картопля молода дрібна
10
шт
Морква молода
3
шт
Цибуля молода
3
шт
Часник молодий
1
головка
Кабачки молоді невеликого розміру
3
шт
Сметана
1
склянка
Перець чорний мелений / набір перців горошком
-
до смаку
Зелень петрушки, кропу, кінзи...
1
пучок
Лавровий лист
1-2
шт
Сіль
-
до смаку
Сир тертий / бринза
50
г

■ Порядок приготування рагу з ранніх овочів


1
Картоплю помити, пошкрябати від лушпиння.
2
Моркву помити, пошкрябати, порізати на товсті кружальця (~2 см товщиною).
3
Цибулю почистити, покришити товстими півкільцями.
4
Кабачки помити, порізати товстими кружальцями (~2-3 см товщиною).
5
Часник почистити, зубчики розчавити ножем.
6
Овочі викласти шарами в каструлю на 3 л: на низ – цибулю, розчавлений часник, лавровий лист, розчавлений перець, склянку сметани, трохи присолити, потім моркву, картоплю, кабачки, долити води до рівня овочів. Овочі ще дадуть сік.
7
Дати закипіти, стишити вогонь і тушкувати 20-25 хвилин.
8
Скоригувати в кінці тушкування на сіль і чорний мелений перець.
9
Страву накладати з дна каструлі, захоплюючи для кожної порції всі шари овочів.
10
Порційно притрусити дрібно порізаною зеленню петрушки, кропу, кінзи, тощо, і тертим сиром.



N.B.
Головне, не перетушкувати овочі і не перебити їх ніжний смак спеціями і прянощами. Свіжої зелені петрушки, кропу, кінзи достатньо для довершення страви.
Страву можна тушкувати з половиною порції сметани, а іншу половину класти порційно в тарілки.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар