Яєчня на салі з грибом порхавкою
|
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
За смаком, гриб порхавка нагадує ледь припущені на сковорідці шматочки свіжого сала. Та й смажити його потрібно лише ледь-ледь, одну хвилину, але наїстись цим грибом неможливо. І все через його ніжну м’якоть і такий же ніжний і витончений смак. Та й чи варто? Адже він може перетворити просту яєчню у вишукану страву!..
|
Гриб порхавка, зазвичай, залишається непоміченим, але належить він до благородних грибів з родини Печерицевих і вважається їстівним грибом високої якості.
Роблячи сьогодні пробіжку по лузі, я ледве не наступив на порхавку, хотів побігти далі, але не полінувався зупинитися і відкрити цьогорічний грибний сезон. Хочу зауважити, що порхавка вважається придатною до їжі лише тоді, коли вона має тугу, білу м’якоть. Перестиглі гриби, з рихлою, сіруватого кольору м’якоттю, вживати у їжу не можна. А стиглий гриб, його називають також циганською пудрою, вистрілює сіро-чорними спорами, тому, в дитинстві, ми інколи розважались, намагаючись «припудрити» нею суперника... |
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з грибів, Гриби
|
Час приготування:
|
4 хвилини
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
1 порція
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Гриб порхавка
|
1
|
шт
|
Сало свіже
|
1
|
шматочок
|
Яйце
|
1
|
шт
|
Спеції мелені: імбир, мускат, чорний і червоний перці
|
-
|
за смаком
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Сир тертий
|
1
|
пучка
|
Зелень для гарніру: кріп, петрушка, базилік, цибуля, тощо...
|
-
|
за потребою
|
|
|
|
|
■
|
Приготування яєчні:
|
1
|
Гриб обчистити від шкуринки і нарізати кубиками.
|
2
|
Шматочок сала нарізати кубиками і покласти на розігріту сковорідку.
|
3
|
Добавити шматочки гриба.
|
4
|
Злегка обсмажити на невеликому вогні протягом 1 хвилини, щоб шкварки не пересмажувались і не пригорали, та розбити на сало з грибами яйце.
|
5
|
Здобрити спеціями, присолити, присипати сиром і дати сиру ледь розплавитись протягом півхвилини-хвилину (якщо ви готуєте на електроплиті, то можна вимкнути конфорку, використовуючи теплову інерцію плити). Слідкуйте, щоб яйце не пересушувалось і не пересмажувалось. Воно повинне залишитись «живим», особливо – жовток.
|
6
|
Подаючи страву, не забудьте притрусити зеленню, адже яйце без зелені або інших овочів – це просто яйце!..
|
N.B.
●
|
Трохи фантазії і ви за п’ять хвилин смажите не просто яйце, а готуєте вже справжню страву, перетворивши сніданок на невеличке свято!..
|
●
|
Цікаво те, що готуючи цю страву ви можете зупинитись вже на будь-якому етапі. Навіть, ледь обсмаживши гриби з шматочками сала і посмакувавши їх просто з хлібом, відчувши задоволення від смаку цього гриба. А можна зняти яйце відразу після того, як ви приправили його спеціями і сіллю... Але не забувайте про зелень і овочі!
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар