середу, 23 травня 2018 р.

Fried Egg with Slice of Lard and Puffball

Яєчня на салі з грибом порхавкою
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

За смаком, гриб порхавка нагадує ледь припущені на сковорідці шматочки свіжого сала. Та й смажити його потрібно лише ледь-ледь, одну хвилину, але наїстись цим грибом неможливо. І все через його ніжну м’якоть і такий же ніжний і витончений смак. Та й чи варто? Адже він може перетворити просту яєчню у вишукану страву!..

Гриб порхавка, зазвичай, залишається непоміченим, але належить він до благородних грибів з родини Печерицевих і вважається їстівним грибом високої якості.

Роблячи сьогодні пробіжку по лузі, я ледве не наступив на порхавку, хотів побігти далі, але не полінувався зупинитися і відкрити цьогорічний грибний сезон.

Хочу зауважити, що порхавка вважається придатною до їжі лише тоді, коли вона має тугу, білу м’якоть. Перестиглі гриби, з рихлою, сіруватого кольору м’якоттю, вживати у їжу не можна. 


А стиглий гриб, його називають також циганською пудрою, вистрілює сіро-чорними спорами, тому, в дитинстві, ми інколи розважались, намагаючись «припудрити» нею суперника...


Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Страви з грибів, Гриби
Час приготування:
4 хвилини
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
1 порція


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Гриб порхавка
1
шт
Сало свіже
1
шматочок
Яйце
1
шт
Спеції мелені: імбир, мускат, чорний і червоний перці
-
за смаком
Сіль
-
за смаком
Сир тертий
1
пучка
Зелень для гарніру: кріп, петрушка, базилік, цибуля, тощо...
-
за потребою


Приготування яєчні:
1
Гриб обчистити від шкуринки і нарізати кубиками.
2
Шматочок сала нарізати кубиками і покласти на розігріту сковорідку.
3
Добавити шматочки гриба.
4
Злегка обсмажити на невеликому вогні протягом 1 хвилини, щоб шкварки не пересмажувались і не пригорали, та розбити на сало з грибами яйце.
5
Здобрити спеціями, присолити, присипати сиром і дати сиру ледь розплавитись протягом півхвилини-хвилину (якщо ви готуєте на електроплиті, то можна вимкнути конфорку, використовуючи теплову інерцію плити). Слідкуйте, щоб яйце не пересушувалось і не пересмажувалось. Воно повинне залишитись «живим», особливо – жовток.
6
Подаючи страву, не забудьте притрусити зеленню, адже яйце без зелені або інших овочів – це просто яйце!..


N.B.
Трохи фантазії і ви за п’ять хвилин смажите не просто яйце, а готуєте вже справжню страву, перетворивши сніданок на невеличке свято!..
Цікаво те, що готуючи цю страву ви можете зупинитись вже на будь-якому етапі. Навіть, ледь обсмаживши гриби з шматочками сала і посмакувавши їх просто з хлібом, відчувши задоволення від смаку цього гриба. А можна зняти яйце відразу після того, як ви приправили його спеціями і сіллю... Але не забувайте про зелень і овочі!


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар