пʼятницю, 20 жовтня 2017 р.

Baked Elk Meat Stuffed with Fat and Garlic in Spicy Sauce

Буженина з лосятини шпигована салом і часником
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 


М’ясо лося (лосятина) нагадує за своєю структурою яловичину. Але воно ще більш щільне і має насиченіший колір. І як будь-яка дичина, воно – дієтичне, оскільки жирів там ще менше, ніж у яловичині.

І здається, покуштувавши саме лосятину, можна впевнено і беззаперечно сказати: «Так, я їв справжнє м’ясо!»...


Приготувавши буженину, тобто запечене в духовці м’ясо, ви найшвидше і найповніше зможете оцінити смакові достоїнства та особливості лосятини. Тому що, насправді, при приготуванні буженини ми найменше вносимо до м’яса якихось змін, адже воно готується цілим шматком, зберігаючи в собі всі свої природні принади.

На смак, лосятина є досить нейтральним м’ясом, при цьому, його суттєвість та насиченість вносять свою, невловиму смакову нотку. Тому, всі інгредієнти, які ви покладете у казан для приготування страви дадуть, так би мовити, лише зовнішню обгортку страви, не торкнувшись самого смаку м’яса.

Особливу нотку буженині надасть димок, тому, трохи прикоптивши цілий шматок на грилі, додавши до деревного вугілля сухих гілочок фруктових дерев: вишні, абрикоси, сливи, груші, ви отримаєте надзвичайно ароматний смаковий букет...


Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з м'яса
Час засолювання:
20-24 години
Країна:
Україна
Час запікання:
3-3,5 години
К-сть порцій:
~ 2,4 кг


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Лосятина з окосту
2,5
кг
Сіль
~2-3
ст.ложки
Набір перців горошком (чорний, білий, зелений, червоний, духм’яний)
-
за смаком
Часник
2
голівки
Сало
200
г
Пряні трави (естрагон, материнка, чебрець...)
-
за смаком
Лавровий лист мелений
-
за смаком
Апельсин
1-2
шт
Набір мелених спецій
-
за смаком


Приготування буженини:
1
М’ясо посолити з усіх боків, покласти в миску, накрити плівкою і поставити просолюватись на 20-24 години в холодильник або в погріб.
2
Просолене м’ясо промити проточною холодною водою, висушити рушником вологу і обсмажити на інтенсивному жару до утворення підсмаженої кірочки, додавши до деревного вугілля декілька сухих гілочок груші, вишні, абрикоси, сливи, тощо...
3
Духовку увімкнути розігріватись на максимум.
4
На дно чавунної гусятниці або каструлі покласти гілочки естрагону, материнки, чебрецю, лавровий лист, набір перців, тощо.
5
Цибулю почистити, покришити крупними півкільцями і покласти зверху на спеції.
6
Моркву почистити, нарізати крупними кружальцями і покласти на спеції.
7
Апельсин помити, нарізати на середнього розміру скибочки і покласти до овочів і спецій.
8
Часник почистити і нарізати зубці товстими пластинкам. Якщо зубці часнику невеличкі, то можна їх не нарізати.
9
Сало нарізати пластинами товщиною в 1-2 см. Половину об’єму сала нарізати невеликими шматочками розміру зубців або нарізаних пластинок часнику.
10
Тоненьким гострим ножем поробити у шматку м’яса прорізі всередину і нашпигувати їх часником і салом.
11
М’ясо можна притрусити з усіх боків меленими спеціями.
12
Накрити гусятницю кришкою, поставити в розігріту на максимумі духовку і дати прогрітись до закипання протягом 10-15 хвилин.
13
Через 10-15 хвилин, коли м’ясо почне запікатись, стишити вогонь до 150 °С і тушкувати протягом 3 годин.
14
Дістати буженину з гусятниці. Овочі і спеції скинути на друшляк, процідивши гарячий м’ясний бульйон в іншу каструлю, яка підходитиме до об’єму буженини.
15
Буженину покласти в підливу, охолодити і зберігати в холодильнику в м’ясному бульйоні, щодня перевертаючи її, щоб м’ясо не обвітрювалось.
16
Бульйон використовувати як підливу при приготуванні будь-яких страв або поливати ним буженину.
17
Після того, як буженина захолола, поставити страву в холодильник. Страва смакує холодною.



N.B.

Апельсин, як і прянощі та спеції, завжди надає м’ясу особливого смаку. Тому, не бійтесь експериментувати з апельсином при тушкуванні або запіканні м’яса, особливо яловичини, лосятини, свинини, баранини.
М’ясо можна підсмажити і на сильно розігрітій сковорідці, але прикопчене на вогні воно отримує надзвичайний смаковий і нюховий букет.



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар