неділя, 7 травня 2023 р.

Lazy Potato Pancake or Ukrainian Lazy Derun

Лінивий дерун
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Уявіть собі хрумку, підрум’янену скоринку, під якою ховається ніжний, розпарений м’якуш…, і аромат печеної картоплі…

Ця проста, але вишукана на смак страва зветься лінивим деруном!..

Печена картопля смакує всім і непомильно, але для цього не обов’язково розпалювати багаття! Набагато простіше, швиденько запекти на сковорідці лінивого деруна, витворивши таким чином як окрему страву, так і чудову основу або гарнір до інших страв…

Лише картопля – і нічого іншого: ні жирів, ні солі… Саме в цьому і ховається успіх страви, і її смак, і її корисність.


Страва виходить лелгкою, пухкою, ніжною, абсолютно дієтичною...

Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Страви з картоплі; Картопля
Час запікання:
20 хвилин
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Сковорода Ø 18 см
К-сть порцій:
2 порції

■ Інгредієнти для приготування лінивого деруна


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для страви:
-
-
Картопля
500
г

■ Порядок приготування лінивого деруна


1
Картоплю почистити і натерти на грубій (буряковій) тертці.
2
Сковорідку розігріти на сильному вогні, викласти в неї натерту катроплю, розрівняти і трохи приплюснути ложкою.
3
Накрити кришкою, стишити вогонь до нижче середнього і запікати протягом 10-12 хвилин.
4
За допомогою широкого шпателя, дерун швидким, але акуратним рухом, щоб не поруйнувати його, перевернути на інший бік, накрити кришкою і запікати ще 10-12 хвилин.
Страва готова, смакує гарячою, щойно з вогню!..
Лінивий дерун може бути самостійною стравою з якимось салатом, свіжими овочами або з підливою або соусом.

■ Для підливи або приправи, як приклад, можна взяти одну з нижченаведених страв, рецепти приготування яких можна знайти в розділі Приправи або Соління блоґу Cookery Travel:














Ткемалі або 






Овочева підлива










N.B.
Щоб страву було легше перевертати, її краще готувати на одну-дві порції на невеличкій сковорідці Ø до 18 см, а перевертати на інший бік за допомогою широкого шпателя швидким і акуратним рухом. Також корж має бути товщиною в півтора-два пальці: страва виходить пухкою, з скориною ззовні і ніжним м'якушем всередині.
На широкій сковорідці та на більше порцій вам доведеться потренуватись з перевертанням коржа на інший бік, не руйнуючи його.
Присолювати деруна до смаку варто вже на тарілці. В такому разі, сіль гармонійно доповнює смак страви, хоча, якщо ви здобрюєте деруна якоюсь приправою, підливою або соусом, то можна взагалі й не солити.
В цій страві як найкраще проявляється смак самої картоплі, а власне  її сорту, і стає зрозумілим, що картопля буває різна...



Лінивий дерун з омлетом поєднує в собі дві чарівні страви  обидві легкі, пухкі і ніжні:


Перевернувши, оладок можна притрусити прянощами, присолити і присипати, наприклад, тертою або тоненько нарізаною бринзою і запікати далі як за рецептом. Бринза розпарюється, доповнюючи смакові враження від лінивого деруна і витворюючи вже комплексну страву:



Нагадую, що страва смакує щойно з вогню, гарячою – смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар