неділя, 5 грудня 2021 р.

Pumpkin soup

Гарбузова юшка
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Гарбузова юшка – це не лише смачна, а й надзвичайно креативна страва, яка окрім насичення організму потрібними мікроелементами та калоріями дарує нам гарний настрій, адже жовтогарячий гарбузовий колір вже сам собою милує наше око!..

Вважається, що гарбуз подовжує молодість, і це не дивно, адже як і всі його родичі: огірок, кабачок, кавун, диня, він має очисні та інші корисні для організму властивості.

Саме тому, гарбуз варто регулярно запікати, варити, тушкувати… і споживати, особливо в такі похмурі осінні та холодні зимові дні!..

І проявляти всю свою творчу кулінарну енергію, особливо, готуючи гарбузову юшку...


Час підготовки:
10 хвилин
Розділ:
Час приготування:
20-25 хвилин
Необхідний посуд:
Каструля 3-4 л
Час настоювання:
5-10 хвилин
К-сть порцій:
~3 л

■ Інгредієнти для приготування гарбузової юшки


Гарбуз повинен бути головним інгредієнтом в юшці і становити близько 2/3 об’єму від інших овочевих складових.
Гарбузова юшка стає ще яскравішою, якщо добавити до неї трохи інших овочів, як наприклад, різнокольоровий солодкий перець...

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Гарбуз чищений
700
г
Інші інгредієнти для юшки: всього овочів:
250-300
г
Морква
-
за потреби
Корінь петрушки
-
за потреби
Корінь селери
-
за потреби
Цибуля
-
за потреби
Картопля
-
за потреби
Інші овочі: солодкий перець, цвітна капуста, спаржова квасоля, тощо… 
(за бажанням, можна морожені)
-
за потреби
Буженина / Шинка / Птиця, тощо… (за бажанням)
100
г
Пшоно
2-3
ст.ложки
Прянощі: лавровий лист, набір перців, пряні трави, тощо…
-
до смаку
Сир кисломолчний / Сир м’який
100
г
Сметана
1/2
склянки
Часник
1
головка
Зелень кропу, петрушки, кінзи, тощо…
1
букет

■ Порядок приготування гарбузової юшки



Юшка готується досить швидко – 20-25 хвилин, тому спочатку, варто підготувати всі інгредієнти, щоб страва не переварювалась, а оскільки всі овочі нарізаються кубиками і готуються приблизно однаково, то закладку потрібно робити майже одночасно. Важливо, овочі не переварювати, щоб вони були на межі готовності, зберігаючи свіжість смаку.
1
Гарбуз почистити і нарізати кубиками близько 2-3 см.
2
Моркву, селеру, петрушку, картоплю, цибулю, почистити і нарізати кубиками близько 1 см.
3
Шинку нарізати кубиками близько 1 см.
4
Сир розім’яти виделкою.
5
Пшоно промити.
6
Часник почистити і подрібнити разом з зеленню.
7
1 л води закип'ятити і покласти у воду підготовлені овочі, м’ясо та прянощі, довести до кипіння і проварити протягом 5 хвилин при помірному кипінні.
8
Добавити до овочів промите пшоно, довести до кипіння і інколи помішуючи, проварити протягом 10 хвилин.
Якщо ви використовуєте солодкий перець або заморожені овочі, то добавити нарізані овочі до юшки, дати закипіти і проварити протягом 2-3 хвилин.
9
Розпустити в юшці розім’ятий сир, добавити сметану, довести до кипіння і помішуючи, проварити на помірному вогні ще 3-5 хвилин.
10
Страву до смаку посолити, поперчити і зняти з вогню.
11
Покласти в юшку подрібнений часник і зелень, перемішати, накрити кришкою і дати постояти 5-10 хвилин, щоб страва дійшла.
Юшка смакує гарячою.


N.B.
За рецептом, щоб юшка вийшла рідшою, потрібно класти 2 ст.ложки пшона, а якщо густішою, як куліш, то 3 ст.ложки пшона.
Гарбузова юшка готується легко і швидко, утворючи цікавий смаковий букет з характерним м'яким та солодким гарбузовим присмаком у поєднанні з кисло-гострими приправами: сиром, сметаною та прянощами, і вона чудово урізноманітнить ваш щоденний харчовий раціон.





Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар