Пінник з грушами
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Пінник з грушами є достойним завершенням пінників з ягодою: полуниця, вишня, смородина, порічка, абрикоса, малина... – ціле розмаїття солодких десертів, особливих, вишуканих, ніжних, смачних. Грушевий же пінник має свій смак – це смак завершення літнього сезону, смак стиглої осені… |
Відразу ж з вогню страва смакує якнайкраще, і здавалося б, смачнішого солодкого не знайти...
Але якщо страву доповнити збитою з цукром сметаною або шоколадно-ягідною підливою, то отримуємо довершеність смаку...
|
|
|
Час підготовки:
|
20 хвилин
|
Розділ:
|
Солодкі страви
|
Температура і
Час запікання: |
200 °C
15-20 хвилин |
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Порційні форми
загальним об’ємом ~1,5 л |
К-сть порцій:
|
6 порцій
|
■ Інгредієнти для приготування пінника з грушами
|
|
|
|
Можливі варіянти підливи:
Збита з цукром сметана
| Шоколадно-ягідна підлива
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для страви:
|
-
|
-
|
Груші (чищені)
|
500
|
г
|
Яйця
|
4
|
шт
|
Цукор
|
150
|
г
|
Масло для змащення форм
|
1
|
ст.ложка
|
Кориця мелена (за бажанням)
|
1
|
ч.ложка
|
Цукрова пудра для присипки (за бажанням)
|
1
|
ст.ложка
|
Для шоколадно-ягідної підливи:
|
-
|
-
|
Какао (порошок)
|
2
|
ст.ложки
|
Цукор
|
1-2
|
ст.ложки
|
Молоко
|
100
|
мл
|
Ягідний сироп (малиновий, вишневий, полуничний, тощо…)
|
50
|
мл
|
Ром / Ягідна горілка / Лікер (бажано з такої ж ягоди, як і сироп) (за бажанням)
|
50
|
мл
|
■ Порядок приготування пінника з грушами
Якщо груші тверді, то їх потрібно трохи проварити до розм'якшення:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
●
|
Для страви найкраще підходять стиглі, м’які груші. Якщо груші затверді, то їх необхідно проварити до розм’якшення. Для цього груші помити, видалити плодоніжки, насіннєві коробочки і розрізати на тонкі скибки. На дно каструлі налити трохи води, щоб вода лише ледь покривала дно, довести до кипіння, покласти в каструлю підготовлені груші і пропарити під покришкою на легенькому вогні до розм’якшення (~10 хв).
|
1
|
Груші помити, видалити плодоніжки, насіннєві коробочки і протерти крізь сито.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °C.
|
2
|
Білки відділити від жовтків. Жовтки розтерти з 2/3 цукру до побіління.
|
3
|
Додати до жовтків протерті груші, корицю і гарно вимішати.
|
4
|
Білки збити до густої піни з залишком цукру і обережно увести в ягоду, перемішуючи знизу вгору.
|
5
|
Посуд для запікання змастити маслом і розкласти в них грушево-білкову суміш.
|
6
|
Поставити груші в розігріту до 250 °C духовку, стишити вогонь до 200 °С і випікати протягом 15-20 хвилин до утворення рум’яної скорини. Слідкувати, щоб верх страви не підгорів.
|
●
|
Страва смакує гарячою, відразу ж з вогню. При подачі, можна покласти зверху трохи збитих вершків або сметани.
|
●
|
Страва смакує також і холодною, але в об’ємі падає. Охолоджену страву можна присипати цукровою пудрою. |
|
|
■ Порядок приготування шоколадно-ягідної підливи
|
|
|
|
1
|
Молоко закип’ятити в невеличкому сотейнику (~0,2 л).
|
2
|
Какао-порошок змішати з цукром в іншому невеликому сотейнику (~0,5 л).
|
3
|
Налити до какао-порошку трохи гарячого молока, щоб рідина лише змочила какао, і розмішати до однорідності, щоб не залишались грудочки.
|
4
|
Розмішуючи, влити в какао цівкою залишок гарячого молока, розмішати до однорідності, поставити на легенький вогонь і весь час помішуючи, довести до легкого закипання.
|
5
|
Влити в какао ягідний сироп і розмішати до однорідності.
|
●
|
Можна добавити до підливи трохи алкоголю (50 мл). Для цього:
|
6
|
Помішуючи трохи охолодити підливу на водяній бані.
|
7
|
Добавити до підливи ром або ягідну горілку, або лікер і розмішати.
|
●
|
При подачі пінника, полити страву цією підливою.
|
●
|
В якості підливи чудово підходить збита з невеликою кількістю цукру сметана (1 ч.ложка цукру на 0,5 склянки сметани).
|
|
|
N.B.
●
|
Пінник можна робити з будь-якою іншою ягодою, але обов’язково протирати ягоду крізь сито, щоб ягода була без кісточок і шкуринок.
|
●
|
Пінник може бути ефектним гарячим десертом, з високою пінистою шапкою, тому подавати його потрібно відразу ж з вогню. При охолодженні пінник осідає, хоча його піниста структура зберігається.
|
●
|
З несолодких пінників чудово смакує Пінник з капусти, Пінник з запечених овочів, тощо...
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар