субота, 24 лютого 2018 р.

Dressed Herring Salad

Оселедець під шубою
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Насичений, густий буряковий колір оселедця під шубою вбирає очі своєю привабливістю, а простий смак відварених в лушпинні овочів та свіжої цибулі, у поєднанні з солоним оселедцем, створюють неперевершений смаковий букет цієї страви...

Тому утриматись від оселедця під шубою практично неможливо!..

Оселедець під шубою – це також збалансована, здорова страва, з мінімальним втручанням кухаря в процес приготування, тому що від останнього залежить лише майстерно зібрати страву з різних компонентів.

При цьому, ваші творчі порухи і креативність будуть не зайвими…


Саме тому, оселедець під шубою можна з впевненістю віднести до шедеврів світової кулінарії.


Час підготовки:
30 хв
Розділ:
Салати
Час приготування:
20-25 хв
Країна:
Україна
Час настоювання:
2-3 години
К-сть порцій:
10-12 порцій

■ Інгредієнти для приготування оселедця під шубою


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Оселедець (філе)
2
шт
Цибуля велика
2
шт
Картопля велика
4
шт
Морква велика
1
шт
Буряк великий
2
шт
0,5
л
Олія
-
за потреби
Сіль
-
до смаку
Оцет яблучний / лимонний сік
2-4
ст.ложки

■ Порядок приготування оселедця під шубою


Приготування оселедця під шубою:
1
Цибулю почистити, подрібнити, покласти в глибоку тарілку, покропити яблучним оцтом або лимонним соком і залишити маринуватись.
2
Оселедці почистити на філе, видалити кісточки. Як легко почистити оселедець дивіться в рецепті Як почистити оселедець.
3
Буряк, моркву, картоплю помити і відварити в лушпинні. Як відварити картоплю в лушпинні дивіться рецепт Картопля відварена в лушпинні.
4
Зварені овочі занурити в холодну воду, почистити і покласти на тарілки, буряк - окремо від моркви і картоплі.
5
Злити сік з замаринованої цибулі і розстелити трохи більше половини її об’єму рівномірним шаром на мілкій тарелі, на якій викладатиметься страва.
6
Оселедець нарізати дрібними кубиками і рівномірно викласти трохи більше половини його об’єму шаром зверху цибулі.
7
Злегка змастити шар оселедця олією.
8
1 картоплину потерти рівномірно зверху оселедця на грубій тертці і злегка змастити шар картоплі майонезом.
9
Трохи більше половини об’єму моркви потерти рівномірно зверху картоплі на грубій тертці і злегка змастити шар моркви майонезом.
10
1 картоплину потерти рівномірно зверху моркви на грубій тертці і злегка змастити шар картоплі майонезом.
11
Повторити викладання шарів: цибуля + оселедець + олія + картопля + майонез + морква + майонез + картопля + майонез.
12
Буряк потерти на грубій тертці поверх усіх шарів і змастити шар буряка майонезом.
13
Поставити тарелю з оселедцем під шубою в холодильник на 2-3 години для настоювання.
14
Страва готова і смакує охолодженою!


N.B.
Буряка варто взяти трохи більше, ніж моркви і цибулі, яких взяти в рівній кількості. Картоплі варто брати подвійну порцію.
Для пропонованого об’єму краще брати два оселедця, щоб оселедець яскраво відчувався у страві, смакуючи саме оселедцем, а також страва виходитиме соковитою.
Шари необхідно викладати обережно, рівномірно розтрушуючи інгредієнти по всій площині товщиною 8-10 мм, щоб кожен наступний інгредієнт лише злегка покривав попередній. Змащувати майонезом потрібно легенько, не придавлюючи шари, щоб страва виходила повітряною і пухкою – тоді страва не буде глизявою, а соковитою і розпушеною.
Якщо оселедець і майонез не достатньо солонцюваті, то можна присолювати шари до смаку.
Якість майонезу надзвичайно впливає на смак страви, тому, щоб приготувати смачну, а також здорову і нешкідливу для організму страву, варто майонез зробити самим. Приготування майонезу займе у вас десять-п'ятнадцять хвилин, поки відварюватимуться овочі, але ви отримаєте чудовий соус. Рецепт приготування майонезу дивіться в рецепті Майонез.



Оселедець під шубою є досить поживною стравою, тому, у якості закуски потрібно брати невеличку порцію, щоб ще залишалось місця та бажання і для інших страв...





Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар