неділя, 13 вересня 2020 р.

Garlicky Marinated Bell Pepper

Перець в часниковому маринаді
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Солодкий перець в часниковому маринаді – це ще одна страва, яка радує нас літніми кольорами та смаками протягом пізньої осені і зими, несучи в собі гарний настрій і теплі згадки про літнє сонце.
А гарний настрій з’являється вже коли починаєте викладати на стола звабливі, з насиченими кольорами перчини. І цей настрій не зникає впродовж всього часу приготування страви.
А також, це  соління, тобто жива, вітамінна страва, надзвичайно потрібна нашому організму для збалансованого і здорового харчування, та як гарний профілактичний засіб від різних інфекційних хвороб...


Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Соління
Час приготування:
30 хвилин
Країна:
Україна
Час настоювання:
1 тиждень
К-сть порцій:
Контейнер 3 літри

■ Інгредієнти для приготування перцю в часниковому маринаді


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Перець солодкий різних кольорів (чищений)
2,5 кг
кг
Часник чищений
350
г
Перець гіркий
50-100
г
Оцет яблучний
100
мл
Олія нерафінована
200
мл
Сіль
100
г

■ Порядок приготування перцю в часниковому маринаді


1
Часник почистити і пропустити через часничницю в миску об’ємом щонайменше 10 л.
2
Солодкий перець помити, видалити насіння, нашаткувати грубою соломкою, добавити до часнику.
3
Гіркий перець помити, видалити плодоніжки, можна залишити цілим або нарізати кружальцями (в залежності на скільки гостру страву хочете отримати), добавити до овочів.
4
Овочі посолити, приправити яблучним оцтом та олією, вимішати, закласти в 5-літровий контейнер і поставити зверху гніт (наприклад, тарілка і банка з водою).
5
Поставити перець на одну добу в холодильник. За добу, перець пустить сік і осяде. Після цього, можна перекласти соління в менший контейнер (~3 л).
6
Покласти зверху гніт, щоб соління було занурене в юшку з овочів і маринаду разом з гнотом.
7
Зберігати в холодильнику або в погребі.


N.B.
Звичайно ж, цей салат можна споживати відразу ж після приготування, але якщо ви стримаєте свої бажання і дотягнете до листопада, то матимете до весни чудове соління яскравих кольрів і насиченого, гострого смаку.
Можна зваріювати кількістю гострого перцю, в залежності від ваших смаків, але часнику повинно бути достатньо, тому що саме часник та нерафінована олія вносять до страви чудові смакові і нюхові нотки.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар