неділю, 22 липня 2018 р.

Zucchini Pancakes with Ginger and Nutmeg

Оладки кабачкові з імбиром і мускатним горіхом
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Кабачкові оладки є однією з складових літньої кухні. Здавалося б такий собі примітивний овоч, але створює неймовірний смаковий букет, якщо кабачок потерти на терці і добавити ще трішки інших інгредієнтів!.. 

А ще  це ж чудова знахідка для будь-якої дієти...

Власне ж кабачки, як і патисони, кавуни, дині і гарбузи, відносятья до родини гарбузових і повинні займати особливе місце в літньому раціоні. Кабачок є одним з надзвичайно корисних овочів, який сприяє збалансованому обміну речовин в організмі, тому він корисний і для серця, і для нирок, і для шлунку. Які ще похвальні слова можна добавити до вищесказаних?..


Кабачок є також досить цікавим овочем у плані смакових відчуттів. У нього свої симпатії до різних приправ. Наприклад, він не любить занадто різких смаків, таких, як лавровий лист, гвоздика, але разом з тим, чудово компонується з мускатним горіхом, імбиром, чорним перцем...

В цьому рецепті, пропоную зготувати чисто кабачкові оладки з спеціями: поєднання мускатного горіху, імбиру, чорного перцю, куркуми і кабачка, особливо, якщо це кабачок городній, а не тепличний, дають чудовий смаковий букет.

А довершити всю страву має сметанно-часниковий соус з зеленню...


А ще, це – страва, якою неможливо наїстись! Вам весь час здаватиметься, що ще пару оладків буде як раз... І так – аж до повного спустошення тарілки з кабачковими оладками!..

Час підготовки:
5 хв
Розділ:
Страви з овочів
Час приготування:
30 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
3-4 порції



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для оладків:
-
-
Борошно
3-4
ст.ложки
Яйця
1-2
шт
Кабачок середнього розміру (0,7-1 кг)
1
шт
Імбир мелений
1
кав.ложка
Перець чорний мелений
1
кав.ложка
Куркума мелена
1
кав.ложка
Мускатний горіх мелений
0,5
кав.ложки
Олія оливкова екстра класу
2-3
ст.ложки
Сіль
-
за смаком
Для соусу:
-
-
Часник
1
голівка
Сметана
1
скл
Зелень петрушки, кропу, кінзи, базиліку...
1
пучок
Сіль
-
за смаком



Приготування оладків:
1
Кабачок помити і натерти в миску на середній тертушці.
2
Добавити до кабачка спеції, яйця, борошно, сіль, олію і все гарно вимішати до однорідної маси. Заміс повинен вийти і не дуже рідким, і не густим.
3
Розігріти сковорідку, викласти на неї по столовій ложці кабачки.
4
Підсмажити з одного боку, перевернути і досмажувати до готовності.
5
Оладки акуратно викладати на широку тарілку.


1
Часник почистити і пропустити через часничницю або розплескати широким ножем і мілко посікти.
2
Зелень помити, мілко посікти і добавити до часнику.
3
Добавити до часнику і зелені сметану, сіль і гарно все розмішати.
4
Страва готова і чудово смакує з сметанно-часниковим соусом.



N.B.
Мускатний горіх потрібно класти із застереженням, щоб не перебрати лишку. Його не повинно бути забагато, але серед прянощів, домінувати повинен саме мускатний горіх.
Борошна потрібно вгадувати, тобто класти, стільки, щоб оладки не розпадались, але залишались «живими», м’якими. Домінування борошна нівелює сам смак кабачкових, як і картопляних, як і капустяних, як і сирних, як і будь-яких інших подібних оладків. А для оладків з тіста існує інший рецепт.
Смажити оладки потрібно без жиру, тому необхідно брати сковорідку або чавунну, або з покриттям. Смаження оладків у жиру робить їх важкими для шлунку, а також олія забиває смак.
Сметанно-часниковий соус напрошується до кабачкових оладків сам по собі, тому не нехтуйте часником, тому що цей овоч заслуговує на повагу, а ніяк не на зневагу!



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар